22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJaf la companiile feroviare

Jaf la companiile feroviare

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a constatat un „jaf“ la companiile feroviare, iar măsuri în acest caz trebuie luate nu de către minister, ci de instituţiile abilitate ale statului.
„Toate companiile CFR stau foarte prost. CFR Infrastructură a avut, de câţiva ani, un buget negativ. Am constatat un jaf în companiile de cale ferată, din cauza unui prost management şi a întreţinerii deficitare a materialului rulant. Măsurile în acest caz trebuie luate de către instituţiile abilitate ale statului, şi nu de minister“, a precizat Boagiu.
În privinţa CFR Marfă, Boagiu a precizat că această companie va fi privatizată atunci când piaţa va fi favorabilă.
Pe de altă parte, ministrul transporturilor a spus că ministerul are ca priorităţi pentru 2010-2011 modernizarea a trei tronsoane de cale ferată de pe Coridorul IV Paneuropean, în lungime de 166,3 km. Valoarea proiectelor, finanţate prin Programul Operaţional Sectorial-Transporturi şi de la bugetul de stat, se ridică la 1,88 miliarde de euro.
„Cele trei tronsoane care vor fi modernizate, pentru care licitaţiile vor fi lansate în ianuarie-februarie, sunt Curtici-Simeria, Simeria-Coşlariu şi Coşlariu-Sighişoara“, a spus Boagiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII