21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

1 leu, 15 lei, 40 de lei – taxe de parcare
Dările pe care municipalitatea le va percepe craiovenilor în 2011 au fost aprobate ieri în şedinţa ordinară a Consiliului Municipal Craiova. Impozitul pe clădiri şi taxele pe teren rămân la cotele din a doua jumătate a acestui an. Consilierii locali au adoptat şi modificările propuse de executiv la taxa de parcare pe domeniul public, respectiv taxa fixă de 40 de lei pe an pentru fiecare maşină înregistrată la fiscul craiovean, indiferent de numărul autoturismelor, şi taxa de 15 lei pe lună pentru autovehiculele care nu sunt înregistrate în evidenţa fiscală a municipalităţii. În prezent, taxa de parcare este stabilită în sistem progresiv, adică se majorează cu fiecare maşină în plus faţă de prima, iar taxa de parcare pentru maşinile care nu sunt în evidenţa Craiovei nu se percepe. În plus, s-a mai propus şi adoptat taxa de 1 leu pe zi pentru autovehiculele care parchează ocazional pe domeniul public. Dovada achitării taxei de parcare se va face pe bază de vinietă. Autorităţile intenţionează să stabilească printr-o nouă hotărâre de consiliu şi sancţiuni pentru posesorii de autovehicule de pe raza oraşului care nu-şi procură viniete.
Marian BĂDÎRCI

Atenţie la facturile Romtelecom!
Romtelecom îşi avertizează clienţii să verifice atent facturile pe care le achită, pentru că o firmă le trimite abonaţilor companiei de telefonie facturi care nu sunt ale Romtelecom, dar seamănă izbitor, informează operatorul de telefonie. Anunţul vine după ce, ieri, câteva zeci de clienţi ai Romtelecom au sesizat faptul că au primit facturi al căror format este similar cu cel folosit de compania în cauză, dar sunt trimise de o altă firmă, Romtelemedia Carte de Telefoane SRL, pentru furnizarea de publicitate prioritară. Romtelecom susţine că nu are nici o legătură cu firma Romtelemedia. „De asemenea, Romtelecom consideră că aceste facturi care folosesc formatul facturii sale creează confuzie în rândurile clienţilor săi, chiar dacă menţionează cu litere mici că nu este afiliată cu Romtelecom. Romtelecom îşi rezervă dreptul de a acţiona pe căile legale în această situaţie“, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei. Romtelecom îşi „informează clienţii că nu are în derulare nici un program prin care oferă astfel de servicii publicitare“. Pe facturile „fantomă“ nu este trecut în dreapta, sus numele Romtelecom, ci „Carte de Telefoane“.
Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), firma Romtelemedia Carte de Telefoane SRL a activat în Bucureşti, iar de luna aceasta s-a mutat în Oradea. Potrivit ONRC, asociat unic în firma respectivă este Herczeg Attila Levente, cu cetăţenie ungară.
Până la închiderea ediţiei, Romtelemedia nu a putut fi contactată.
Ramona OLARU

Autorităţile locale din Gorj nu se implică în acţiunile de salubrizare
Conducerea Gărzii de Mediu Gorj a ajuns la concluzia că majoritatea edililor locali nu se implică în procesul de salubrizare a localităţilor.
În urma controalelor efectuate s-a constatat „o necunoaştere a legislaţiei specifice din domeniul gestionării deşeurilor de către autorităţile locale, iar acolo unde este cunoscută, nu este aplicată“. „Administraţiile locale din judeţ au servicii publice sau contracte de concesiune a activităţii de colectare, transport şi eliminare a deşeurilor. Cu toate acestea, nu au însă încheiate contracte cu toate gospodăriile, acest lucru implicând numeroase depozite necontrolate de deşeuri pe raza localităţilor, a cursurilor de apă, a căilor de comunicaţii, a capetelor de pod. Pentru aceste nereguli constatate, în cursul anului au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 582.500 de lei“, a precizat Simona Cornea, comisar al Gărzii de Mediu Gorj. Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, a declarat că, începând cu 2011, se vor aplica sancţiuni drastice pentru toate neregulile constatate, conform legislaţiei în vigoare.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS