10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBelvedere către podul de peste Dunăre

Belvedere către podul de peste Dunăre

Lucrările la podul de la Calafat avansează vizibil. Tablierul podului a fost deja montat pe piloni în apele teritoriale ale Bulgariei, iar în prezent se lucrează la cei trei piloni din apele româneşti, doi dintre ei fiind deja aproape gata. Ritmul este şi mai alert la lucrările pentru amenajarea insfrastructurii de pe malul românesc. Aici au fost ridicate mai multe viaducte, au fost amenajate noi căi ferate, dar şi o întreagă încrengătură de şosele, aflate acum în faza de asfaltare.
„Partea română se pare că a ajuns exact la planificare, adică să aşeze un prim strat de bitum pe toată infrastructura. În august 2011 e posibil să fie gata infrastructura pe partea românească. Lucrările însă nu merg la fel de bine la pod şi la infrastructura din Bulgaria, care e mult mai mare decât a noastră“, a declarat primarul Calafatului, Mircea Guţă.

Şosea pe faleză

În paralel cu lucrările la infrastructură, derulate cu finanţare guvernamentală, municipalitatea din Calafat intenţionează să construiască un nou parc la marginea oraşului, de unde trecătorii să poată observa nu doar Dunărea, ci şi podul care va lega malul românesc de cel bulgăresc.
„Vrem ca în capătul tuturor străzilor care dau către Dunăre să creăm un soi de punct de observaţie către pod, prin amenajarea unor părculeţe. În acest sens au fost deja făcuţi primii paşi, fiind eliminate coteţele şi garajele amenajate legal sau ilegal în capătul străzilor. Am început să umplem deja râpa cu pământ, iar la primăvară suntem pregătiţi să creăm primele astfel de părculeţe, de unde se văd foarte frumos Dunărea şi podul“, a declarat Mircea Guţă.
De fapt, municipalitatea din Calafat intenţionează să reabiliteze întreaga zonă dintre Debarcader şi Başcov.
„Vrem ca în acea zonă să facem inclusiv un drum de acces, dar pentru asta trebuie să preluăm o zonă de fond forestier. Am cerut asta domnului ministru Borbely, care ne-a spus că este de acord, iar acum suntem deja în faza de întocmire a documentelor cu Ocolul Silvic şi Direcţia Silvică“, a menţionat primarul Guţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII