24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii bombardează Auchan cu CV-uri

Craiovenii bombardează Auchan cu CV-uri

Craiovenii au depus peste 200 de CV-uri pentru mallul Auchan din Bănie, în cadrul Târgului de Cariere, deşi retailerul francez nu a anunţat încă posturile disponibile pentru magazinul din curtea Electroputere. Peste 2.500 de candidaţi s-au interesat ieri de cele peste 1.500 de locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatori în cadrul târgului.

Peste 2.500 de persoane au vizitat ieri Târgul de Cariere, care se desfăşoară pe 17 şi 18 noiembrie în incinta Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Potrivit organizatorilor, prima zi a târgului a reprezentat un real succes, înregistrând un record de audienţă pentru oraşul nostru. „După primele estimări, în prima zi au participat circa 2.500 de persoane, ceea ce reprezintă un record pentru Craiova. În alte condiţii, aveam 3.000 de participanţi în cele două zile de târg. Avem o ofertă de circa 1.500 de locuri de muncă, din domenii variate, atât pentru muncitori calificaţi, cât şi pentru necalificaţi. 30 de angajatori aşteaptă potenţialii candidaţi pentru un loc de muncă. Majoritatea posturilor vacante sunt în domeniul financiar, în retail, producţie, IT, servicii etc. Avem atât companii locale, cât şi reprezentanţii unor companii naţionale şi multinaţionale“, a spus Ştefan Teişanu, unul dintre organizatorii târgului.
Majoritatea angajatorilor oferă locuri de muncă în Craiova, iar unele companii oferă relocări în Bucureşti, Braşov, Cluj, dar şi în străinătate. Organizatorii spun că fac aceste târguri din 2006, ajungând deja la 22 de ediţii. Este deja a treia ediţie pe care o organizează la Craiova. „Această ediţie face parte dintr-o serie de 14 târguri, organizate printr-o cofinanţare europeană de circa un milion de euro. Şase ediţii sunt organizate în această perioadă, iar opt la primăvară“, a mai spus Ştefan Teişanu. În cadrul acestui proiect, au mai fost organizate târguri la Cluj-Napoca (20-21 octombrie), Târgu Mureş (25-26 octombrie), Sibiu (4-5 noiembrie) şi Baia Mare (10-11 noimebrie). Următorul va fi organizat la Braşov, pe 24-25 noiembrie.

Auchan, ţintă pentru craioveni

Printre companiile care au avut cea mai mare audienţă în prima zi de târg se numără Auchan România, companie asaltată cu CV-uri după ce a anunţat că va deschide un magazin în Craiova. Auchan pune la dispoziţie circa 400 de locuri de muncă la „Electroputere Parc“ – mall care va fi deschis în curtea fabricii oltene. Cei care doresc să vadă oferta de locuri de muncă trebuie să intre pe site-ul companiei, la adresa www.auchan.ro şi să consulte secţiunea de cariere. Aici, doritorii pot să aplice inclusiv on line pentru un job, în funcţie de oferta disponibilă. Cu toate că nu au afişat oferta de locuri de muncă pentru Craiova, reprezentanţii companiei au fost deja luaţi cu asalt de CV-uri. „Sunt deja circa 200 de CV-uri pe care le-am primit până în prezent. Majoritatea au aplicat pentru posturi care cer studii medii, mai puţin pentru manageri“, spune Ana Rogojină, responsabilă recrutare în cadrul Auchan România.
Alte companii solicitate au fost recrutorii de forţă de muncă, Manpower şi Adecco.
„Avem peste 250 de CV-uri primite până în prezent“, spune Anca Militaru, reprezentantul firmei. Manpower România are o ofertă variată şi recrutează forţă de muncă pentru partenerii săi, companii locale, naţionale şi multinaţionale. Printre joburile oferite se află cele de manager de vânzări, programator, agent de vânzări, electrician, şofer, ingineri etc. De asemenea, reprezentanţii Adecco sunt mulţumiţi de numărul mare de solicitanţi. „Am avut până acum foarte mulţi vizitatori, peste 500. Oferim posturi în toată zona Olteniei, avem zece posturi pentru luna aceasta“, au spus reprezentanţii companiei.
Târgul de Cariere a primit finanţare europeană din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Dezvoltarea Resurselor Umane (DRU). Acesta va reveni la Craiova în primăvară, în perioada martie – aprilie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII