12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPreda: Guvernul Boc e susţinut de foşti pesedişti

Preda: Guvernul Boc e susţinut de foşti pesedişti

Eurodeputatul PDL Cristian Preda (foto) se întreabă ce le promite liderul PSD Victor Ponta aleşilor PDL dispuşi să treacă în opoziţie, opinând că ar putea fi vorba de susţinere la alegerile din 2012, dar a arătat că sunt şi aleşi prea decepţionaţi ca să mai vrea să candideze.

„Victor Ponta a mărturisit ieri că partidul pe care îl conduce face eforturi pentru a recruta deputaţi PDL. Obiectivul e destituirea guvernului actual. Fruntaşul social-democrat a adăugat că acest obiectiv nu e unul partizan, ci unul naţional. Aşa să fie? Guvernul Boc e susţinut de foşti pesedişti. Când vorbeşte despre ei, Ponta îi numeşte trădători. Când vrea să atragă adversari, Ponta îi îmbie cu discursul despre interesul naţional“, a scris Preda sâmbătă pe blogul său, referindu-se la afirmaţiile făcute vineri de liderul PSD, legate de compromisurile pe care partidul social-democrat este dispus să le facă pentru a aduna voturile necesare moţiunii de cenzură.
Preda arată că Victor Ponta lasă să se înţeleagă că dacă pleci din PSD eşti trădător, iar dacă vii – eşti patriot, însă opinează că faptele sunt mai simple decât retorica liderului PSD. Astfel, eurodeputatul dă vina pe sistemul de vot introdus în 2008, care a slăbit forţa partidelor asupra propriilor aleşi. „Nemaifiind aleşi pe listă, deputaţii şi senatorii au căpătat autonomie. Deocamdată, stabilitatea guvernamentală a avut de câştigat de pe urma acestui sistem. PSD caută să răstoarne situaţia, mizând pe diminuarea încrederii în PDL“, scrie Cristian Preda.
El spune că ar fi interesant de aflat ce le promite Victor Ponta democrat-liberalilor dispuşi să treacă în opoziţie, opinând că ar fi vorba despre susţinere pentru următoarele alegeri parlamentare, din 2012. „Aşa s-ar părea, dacă luăm în seamă faptul că tot liderul PSD a vorbit despre compromisul primirii în PSD a unor adversari, dar şi despre anunţarea candidaţilor săi în alegerile din 2012 peste câteva luni. În alte cazuri, e posibil să nu fie vorba despre o asemenea promisiune. Există aleşi care sunt, pur şi simplu, decepţionaţi şi care nu mai vor să candideze“, încheie Preda, exprimându-şi speranţa că Victor Ponta nu îi ştie pe toţi acei parlamentari care nu mai doresc să candideze în 2012.
Social-democraţii s-au întâlnit în acest sfârşit de săptămână în Deltă pentru a discuta despre principalele probleme politice şi despre mişcările pe care PSD le va face în sesiunea parlamentară care va începe în septembrie. Întâlnirea social-democraţilor a fost informală, în care s-a discutat despre problemele actualei guvernări, dar şi despre moţiunea de cenzură din toamnă, potrivit Realitatea TV.
„Tot ceea ce ţine de noi, aşa cum am făcut şi pe 15 iunie, facem ca să avem numărul necesar de voturi. Asta înseamnă inclusiv compromisuri pentru că, să primeşti oameni de la alt partid, este un compromis pe care, însă, îl facem, în dorinţa de a avea numărul necesar şi de a trece moţiunea de cenzură. De pe 17 octombrie, PSD este capabil să dea ţării o guvernare de o mie de ori, cu modestie spun, mai bună decât guvernarea Boc“, spunea, vineri, preşedintele PSD, Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII