10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPreţul energiei termice, compensat

Preţul energiei termice, compensat

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) este pregătit cu toate variantele de lucru în ceea ce priveşte compensarea de la buget a preţului la energia termică, dar acestea vor fi anunţate după ce vor fi discutate cu premierul Emil Boc, a declarat ieri Liviu Grădinaru, secretar de stat în MAI.
„Soluţiile sunt pentru discuţia cu premierul, MAI este pregătit cu toate variantele de lucru. După ce le discutăm cu primul-ministru, care ne poate convoca oricând, o să vi le transmitem“, a declarat Liviu Grădinaru.
Acesta crede că Ordonanţa de Guvern nr. 36/2006, prin care se acordau compensări de preţ la combustibil cu participare de la bugetul de stat de maximum 45% din preţul combustibilului şi de la bugetele locale de minimum 10%, nu va fi abrogată.
„Nu cred că va fi abrogată pentru că noi avem două variante de lucru pe care o să le prezentăm primului-ministru şi care sunt structurate pe două paliere. Un palier este pregătirea pentru sezonul rece 2010-2011, iar un palier pentru retehnologizare, care se va face într-un interval de 12-24 de luni, în funcţie de soluţia aleasă pentru fiecare localitate“, a explicat Grădinaru.  
Acesta a declarat că, în ultimele patru luni, MAI a adunat date pentru a face analize, urmând ca, pe baza acestora, să aibă loc restructurarea din temelii a sistemului de termoficare, care să-i permită acestuia să se întreţină singur. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII