15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBani din vânzarea unor părţi din companiile energetice

Bani din vânzarea unor părţi din companiile energetice

Statul ar putea obţine cel puţin două miliarde de euro din vânzarea unor părţi din companiile energetice şi să deţină în continuare pachetul de control al acestor companii, a declarat joi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.
„Dacă vrem să avem mai mulţi bani din străinătate, îi putem atrage prin privatizări. Sunt peste 180 de companii mici care pot fi privatizate, dar sunt companii mari în sectorul energetic. Nu spun că sectorul energetic trebuie dat neapărat sectorului privat, însă părţi din el pot fi vândute, în timp ce statul poate rămâne în control. După estimările mele, s-ar obţine cel puţin două miliarde de euro din vânzarea unor părţi din companiile energetice din România“, a menţionat Croitoru.
El a explicat că, în general, investiţiile în energie sunt mari şi returnează veniturile pe termen lung. „O strategie energetică bună poate atrage finanţări externe importante“, a mai spus Croitoru.
La rândul său, ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat că intrările de capital pot să reprezinte în perioada următoare cel mai important pilon de reluare a creşterii economice.
„Cred că, fără un flux al capitalurilor străine în România, în perioada următoare cu greu vom relua creşterea economică. De aceea am gândit încurajarea pieţei de capital şi avem nevoie de un semnal de credibilitate pentru România. Orice demers care să ducă la credibilitatea României pentru atragerea fluxului de capital este extrem de important“, a spus Videanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII