8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIncubatorul de afaceri din Craiova, în curs de finalizare

Incubatorul de afaceri din Craiova, în curs de finalizare

Lucrările la Incubatorul de afaceri din Craiova, investiţie în valoare de aproape şase milioane de euro, sunt aproape gata.

Craiova se va putea mândri, începând din această toamnă, cu un Incubator de afaceri de aproape şase milioane de lei, care va putea ajuta firmele aflate la început de drum să se dezvolte cu costuri minime. Proiectul „Incubatorul de afaceri Craiova“, finanţat prin programul PHARE CES 2006 Infrastructura Regională şi Locală şi contribuţia Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, îşi propune reabilitarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de afaceri în judeţ, în condiţiile în care procesul de restructurare industrială nu s-a încheiat încă în regiunea Oltenia. Incubatorul de afaceri Craiova vizează încurajarea spiritului antreprenorial pentru patru grupuri-ţintă: IMM-urile în faza incipientă (companii noi), IMM-urile desprinse dintr-o companie-mamă (companii spin-offs), IMM-urile deja existente, care caută locaţii de afaceri speciale, astfel încât să poată supravieţui sau să se poată dezvolta (companii independente) şi IMM-uri care se vor localiza în cadrul incubatorului ca rezultat al apariţiei primelor trei grupuri (companii de outsourcing), prestând serviciile pe care societatea le va externaliza. „Ne apropiem de faza finală a acestei investiţii europene. În prezent se toarnă asfalt pe alei şi pe partea de infrastructură conexă a parcului industrial“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, care a atras atenţia asupra faptului că într-o perioadă în care populaţia acuză lipsa locurilor de muncă, investiţia CJ face posibilă menţinerea joburilor celor aproximativ 700 de oameni care lucrează în Parcul Industrial (dublu faţă de numărul celor care lucrează în Fabrica de Avioane).

Creşterea numărului de locuri de muncă, un obiectiv

Creşterea numărului de locuri de muncă este alt obiectiv vizat prin această investiţie derulată de CJ Dolj. „Un obiectiv important este crearea de locuri de muncă. Parcul Industrial este beneficiarul a milioane de euro care se văd în infrastructură“, a declarat Marin Nicoli, administratorul şi directorul general al Parcului Industrial. Acesta a precizat că parcul este în plin proces de extindere. „Ne aşteptăm ca după finalizarea acestei investiţii semnificative, prin care am rezolvat inclusiv problema aducţiunii de gaze, apă, canalizare, electricitate, şi am mers cu tarife minime până la uşa fiecărui investitor, să atragem investiţii mai mari în zonă. În afară de cele 10,4 ha pe care le-am avut iniţial, am mai cumpărat 2 ha şi suntem la HG de atribuire pentru cele 8 ha care sunt lipite de Parcul Industrial. Când le vom avea, le vom putea parcela. Ne vom putea bucura apoi de o serie de locuri de muncă în zonă“, a precizat Ion Prioteasa. În funcţie de nivelul investiţiilor ulterioare realizate de firmele interesate, ar putea fi create aproximativ 3.000 de locuri de muncă.

„Le asigurăm toate facilităţile“

Incubatorul de afaceri va fi cât de curând populat cu firme aflate la început de activitate. Acestea vor fi găzduite timp de doi ani contra unei chirii modice şi vor fi susţinute permanent pentru a reuşi să se dezvolte. „Le asigurăm toate facilităţile, inclusiv contabilitate, astfel încât după cei doi ani vor câştiga experienţa necesară să-şi ia zborul şi să lase locul altor firme aflate la început de drum“, a precizat Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII