21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞedinţa CJ: Cinci minute lucrăm, 15 minute ne felicităm

Şedinţa CJ: Cinci minute lucrăm, 15 minute ne felicităm

Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a reuşit ieri performanţa de a aproba 14 proiecte de pe ordinea de zi în mai puţin timp decât le-a luat consilierilor PSD să laude executivul instituţiei cu ocazia prezentării raportului de activitate al preşedintelui.

Şedinţa CJ Dolj de ieri, care a marcat scurgerea a jumătate din perioada mandatului actualei administraţii a judeţului, a debutat cu raportul privind activitatea preşedintelui în perioada iunie 2008 – iunie 2010. Deşi consilierii PSD nu au făcut prea multe referiri la activităţile din aceşti doi ani, au curs încontinuu aproape un sfert de oră felicitările către preşedinte şi către vicepreşedinţi, către aparatul propriu, către direcţia de afaceri europene şi, de fapt, către oricine a putut fi amintit. Numai discursul consilierului Ionel Pană a făcut notă discordantă, posibil fiindcă e reprezentant PDL, acesta exprimându-şi părerea că, pe lângă reuşite, ar fi trebuit menţionate în raport şi insuccesele preşedintelui şi celorlalţi membri din conducerea executivă.
„Nerealizările mi le asum eu, personal, iar realizările le împart cu dumneavoastră“, a fost răspunsul lui Prioteasa. După această adevărată povară de laude şi felicitări, plenul consiliului s-a apucat şi de muncă, ba chiar cu o atâta ardoare încât au fost aprobate 14 proiecte în mai puţin de cinci minute.

Semantică în plen

Ultimul dintre acestea a fost un proiect introdus pe ordinea de zi la începutul şedinţei, în locul celui prin care executivul CJ Dolj propunea numirea consiliilor de administraţie la spitalele din Leamna şi Dăbuleni. Preşedintele CJ Dolj a propus înlocuirea acestuia din urmă cu un proiect prin care plenul să îl mandateze să semneze protocolul dintre Direcţia de Sănătate Publică şi administraţia judeţului, protocol prevăzut în ordonanţa privind descentralizarea spitalelor.
Propunerea a stârnit discuţii, dar nu cum v-aţi aştepta. Consilierul PDL Alexandru Brezniceanu şi-a exprimat părerea că ar fi bine să se facă şi o verificare a patrimoniului care trece în administrarea CJ Dolj cu ocazia preluării spitalelor, folosind însă „o expresie nefericită“, după cum a încercat să explice ulterior. Termenul „audit“ l-a determinat pe secretarul judeţului, Gheorghe Barbărasă, să explice pe larg ce ar presupune această acţiune, de ce nu este nevoie de audit şi cine ar putea să îl facă.
„Am făcut o confuzie de termeni, eu am crezut că m-aţi înţeles. Domnul preşedinte a înţeles, dumneavoastră nu m-aţi înţeles, aţi ţinut să mă taxaţi“, a contestat Brezniceanu zelul juridic al secretarului Barbărasă. Chiar şi cu această dezbatere pe tema sensului cuvântului „audit“, aprobarea proiectelor a durat mai puţin decât „râul“ de laude de care aminteam la început.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS