16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSprijinul pentru angajaţi, la mare căutare printre firmele doljene

Sprijinul pentru angajaţi, la mare căutare printre firmele doljene

Angajatorii doljeni privesc cu încredere în viitor, deşi se confruntă cu greutăţile crizei. Aceştia continuă să solicite subvenţii pentru încadrarea în muncă a noi angajaţi, chiar dacă sunt obligaţi să-i păstreze în firmă cel puţin doi-trei ani.

Angajatorii doljeni nu se lasă învinşi de criză. Dimpotrivă, aceştia luptă pe toate fronturile să se menţină pe linia de plutire sau, după caz, să-şi dezvolte firmele. Chiar dacă semnalele din piaţă nu sunt mai bune decât anul trecut, firmele îşi fac planuri pe termen lung şi solicită sprijin financiar pentru angajarea de personal nou. Nici chiar obligativitatea de a păstra angajaţii pe o perioadă de doi-trei ani în firmă, care are rolul de a stopa eventualele fraude (să renunţe la angajaţi în momentul în care nu mai primesc sprijin), nu-i descurajează pe angajatori. De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii aprilie, 128 de firme au apelat la această variantă, în scădere cu doar aproximativ 12% faţă de perioada similară a anului trecut.

Tot mai mulţi angajatori vor sprijin pentru încadrarea şomerilor de peste 45 de ani

Cel mai solicitat a fost sprijinul financiar pentru angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale (conform art. 85 din Legea nr. 76/2002). „Până pe 30 aprilie au fost semnate cu angajatorii 95 de convenţii, cu aproape 27% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, când au fost semnate 75 de convenţii“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Angajatorii optează pentru acest tip de sprijin pentru că sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii. În plus, primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu indicele social de referinţă (500 de lei) în vigoare. Angajatorul are însă obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani. În caz contrar, angajaţii sunt obligaţi să restituie, în totalitate, sumele încasate pentru fiecare persoană, plus dobânda de referinţă a BNR în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu.

Angajatorii se tem să facă planuri de viitor bazându-se pe absolvenţi

În timp ce tot mai multe firme şi-au făcut planuri pe termen lung bazându-se pe angajarea de personal de peste 45 de ani şi deci cu experienţă, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul firmelor care ar fi putut să angajeze absolvenţi şi să primească sprijin financiar conform art. 80 din Legea nr. 76/2002. „Până la 30 aprilie 2010, au fost semnate 33 de convenţii. În aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul convenţiilor semnate a fost de 71 (cu 53% mai mult)“, a explicat Aurora Tiribeja. Şi asta în condiţiile în care, încadrând în muncă, pe perioadă nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, angajatorii pot fi scutiţi, pentru 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent, o sumă de bani (egală cu indicele social de referinţă pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii; 1,2 ori indicele social de referinţă, adică 600 de lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal; 1,5 ori indicele social de referinţă, adică 750 de lei, pentru absolvenţii de învăţământ superior).
„Potrivit legislaţiei, aceşti angajatori sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin trei ani de la data încheierii contractului“, a precizat Aurora Tiribeja. Ca şi în cazul angajatorilor care beneficiază de sprijin conform art. 85, angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului prevăzut de legislaţie, sunt obligaţi să restituie, în totalitate, sumele încasate plus dobânda aferentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII