9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBaroul Dolj şi-a premiat elitele

Baroul Dolj şi-a premiat elitele

Consiliul Baroului Dolj a premiat ieri trei studenţi şi un masterand ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, din cadrul Universităţii din Craiova, care s-au calificat în semifinala celui mai important concurs de procese simulate de drept european din sud-estul Europei. Tot ieri a fost felicitată şi profesoara Bianca Predescu, proaspăt decorată cu un ordin de stat din partea preşedintelui Austriei.

Echipa formată din Denisa Lavinia Dobre, Mihaela Cătălina Opran, Răzvan Scafeş – studenţi în anul III la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, condusă de Gabriela Zanfir, masterand al facultăţii, şi Bianca Predescu, profesoară, a participat la concursul de drept comunitar din Europa – „Central and Eastern Moot Court Competition“, ediţia a 16-a, în perioada 30 aprilie – 3 mai 2010. Competiţia a avut loc la Sofia (Bulgaria), iar echipa noastră a fost desemnată una dintre echipele câştigătoare la pledoaria orală. Studenţii Denisa Lavinia Dobre şi Răzvan Scafeş au primit câte un premiu individual „best speaker“ pentru pledoaria susţinută în limba engleză, făcându-se remarcaţi din cei peste 50 de avocaţi pledanţi. Concursul este cel mai important dintre cele de procese simulate de drept european din centrul şi sud-estul Europei, bucurându-se de patronajul şi jurizarea Avocatului General al Marii Britanii la Curtea Europeană de Justiţie, Eleanor Sharpston, de prezenţa mai multor referendari ai judecătorilor de la Curte, dar şi a unor profesori renumiţi de drept european, cum ar fi William Cornish, de la Universitatea Cambridge, şi Marise Cremona, de la Academia de Drept European din Florenţa. „Concursul a fost unul extrem de dificil şi constă în două faze: una scrisă – pledoarii pe acuzare şi apărare în limba engleză, iar după o lună a avut loc confruntarea orală dintre cele peste 20 de echipe înscrise la concurs. Studenţii noştri s-au remarcat în faţa membrilor juriului după o pregătire serioasă, nopţi pierdute şi mult studiu“, a spus profesor universitar doctor Bianca Predescu.
Baroul Dolj a oferit diplome câştigătorilor, dar şi premii în bani.

Preşedintele Austriei a decorat un profesor universitar doctor din Craiova

Profesorul universitar doctor Bianca Predescu a primit luni, 17 mai 2010, din partea preşedintelui Republicii Austria, ordinul de stat „Crucea Austriei pentru Ştiinţă şi Artă“, iar ceremonia de conferire a avut loc la ambasada Austriei la Bucureşti. „Ceremonia a fost organizată de ambasadorul Austriei în România, Excelenţa sa dr. Martin Eichtinger, cu participarea prof. univ. dr. Herbert Schambeck, fost preşedinte al Senatului Austriei, membru al Academiei Pontificale, personalitate remarcabilă a lumii stiinţifice, juridice şi politice internaţionale, şi prof. univ. dr. Heribert Franz Kock, decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea «Johannes Kepller» din Linz, preşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al Federaţiei Internaţionale de Drept European“, a spus prof. univ. dr. avocat Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj.
Din acest an, Ion Turculeanu va institui o serie de premii ce vor fi acordate anual: pentru întreaga activitate, pentru cea mai bună publicaţie juridică, dar şi burse de susţinere pentru studenţii care se remarcă în timpul anului. 

Avocaţii doljeni, campioni la fotbal

Nici tinerii avocaţi bărbaţi nu s-au lăsat mai prejos. Echipa de fotbal a Baroului Dolj a obţinut Cupa Olteniei la acest sport. Vor participa în toamnă la Cupele Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII