24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriScandal pe pământ la Primăria Prigoria

Scandal pe pământ la Primăria Prigoria

Conducerea Primăriei Prigoria – Gorj se află în mijlocul unui scandal care a pus pe jar zeci de cetăţeni ai localităţii, nemulţumiţi că edilul Emil Răgman a retrocedat unei singure persoane 55 de hectare de teren care aparţineau altor localnici.

Locuitorii comunei Prigoria sunt nemulţumiţi de modul în care edilul Emil Răgman le reprezintă interesele. Peste 150 de localnici au mers ieri la sediul primăriei pentru a sta de vorbă cu edilul-şef şi pentru a-i cere socoteală în legătură cu o suprafaţă de teren retrocedată către o fostă consăteancă. În urma retrocedării a 55 de hectare de teren agricol, peste 70 de cetăţeni ai comunei au fost trimişi în faţa instanţelor de judecată, pentru a demonstra că terenurile le-ar fi aparţinut de drept.
Oamenii vor ca Emil Răgman să fie suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei: „De 20 de ani e la primărie. Nu mai vrem să ne conducă. Ne-a minţit cu neruşinare! Vrem ca prefectul să audă ce se întâmplă la Prigoria şi să intervină, să-l suspende, ca să se facă dreptate. Nu îl mai vrea nimeni în fruntea primăriei, că numai necazuri avem cu el!“, au povestit revoltaţi localnicii.  

Primarul şi-a dat cu stângul în dreptul

Edilul din Prigoria recunoaşte că a primit o cerere pentru retrocedarea unei suprafeţe de teren şi a întocmit documentaţia pentru punerea în posesie. Actele respective au fost depuse la Comisia Judeţeană chiar de către Emil Răgman, însă, când acesta a aflat de nemulţumirile localnicilor, s-a adresat instanţei de judecată pentru a contesta hotărârea Comisiei Judeţene: „Oamenii sunt nemulţumiţi. La fel şi consilierii locali şi viceprimarul. Nu au venit la primărie numai cei care aveau probleme cu pământul, ci şi alţii, care nu aveau nici o treabă cu acest litigiu. Noi am fost o zonă necooperativizată. Mulţi au stăpânit terenul fără acte. Fostul proprietar şi moştenitorii acestuia au depus o cerere şi eu am întocmit documentaţia. Comisia Judeţeană a validat printr-o hotărâre retrocedarea a 55 de hectare de teren agricol. Când am văzut că apar oamenii cu nemulţumiri, am atacat hotărârea Comisiei. În urma informaţiilor de la Oficiul de Cadastru, am descoperit doar trei cetăţeni care au teren în zona celor 55 de hectare. Cei de la Arhivele Dolj mi-au spus că nu găsesc proprietari pentru zona respectivă şi m-au îndrumat să scot acte de la alte comune. Sunt 70 de persoane implicate în litigiu, majoritatea din satul Bucşana. Procesul este abia la început, la Judecătoria Târgu Cărbuneşti“, a declarat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS