21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpaniolii angajează căpşunari români

Spaniolii angajează căpşunari români

Veşti bune pentru femeile din Dolj care vor să meargă la muncă în Spania. Termenul-limită pentru depunerea CV-urilor s-a prelungit cu patru zile.  

Doljencele mai au la dispoziţie două zile pentru a se înscrie în cursa pentru ocuparea unui loc de muncă în Spania. Data-limită de depunere a CV-urilor pentru participarea la bursa locurilor de muncă pentru agricultură în Spania, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în perioada 17-18.02.2010 în municipiul Teiuş (judeţul Alba), este 16 februarie 2010. „Pentru participarea la această selecţie se depune CV EOROPASS în limba română la consilierul EURES din judeţul de domiciliu al persoanei solicitante“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, care a precizat că principala condiţie impusă de angajatorul străin este experienţa în agricultură. În plus, persoanele interesate trebuie să fie apte pentru muncă grea, în spaţiu neacoperit, minimum şase ore/zi. Cazarea este asigurată, iar salariul oferit este de 37 de euro brut/zi, durata contractului fiind de trei luni. „Până la această dată, la consilierul EURES din cadrul AJOFM Dolj au fost depuse peste 150 de CV-uri“, a explicat Aneta Bădulescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.

220 de locuri de muncă în agricultură prin EURES

Acestea nu sunt singurele posturi disponibile pentru persoanele interesate să plece la muncă în străinătate, în domeniul agricol. Cei care, din diverse motive, nu pot sau nu vor să participe la această bursă au la dispoziţie 220 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Danemarca, prin reţeaua EURES. Acestea constau în zece posturi de grădinar în seră, respectiv ajutor grădinar în seră; zece posturi de lucrător în ferme de creştere a animalelor, de cultivare a fructelor şi legumelor şi 200 de posturi de muncitor necalificat în agricultură (la recoltare diverse fructe şi legume – căpşune, zmeură, mazăre, ceapă, dovleci). Pentru cele 200 de posturi de muncitor necalificat se cere experienţă în domeniu, vârsta minimă 18 ani şi cunoaşterea limbii engleze la un nivel mediu. Pentru celelalte 20 de locuri de muncă, aplicanţii trebuie să fie absolvenţi de liceu/facultate cu profil agricol sau să fie studenţi la o facultate de agronomie şi să aibă disponibilitate pentru învăţarea limbii daneze. Altă condiţie impusă de angajatorii danezi este cunoaşterea limbii engleze, iar experienţa constituie un avantaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII