O femeie încearcă de şase ani „executarea“ propriei firme

Autori
Etichete , , ,


Tatiana Truşcă cere statului de ani buni să-i execute firma Crai Pack SRL din Craiova pentru datorii de peste 800.000 de lei. Femeia acuză instituţiile statului că nu vor să recupereze banii şi vrea ca foştii administratori să plătească, pe motiv că pe vremea lor s-a produs prejudiciul. Foştii parteneri de afaceri spun că au hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care femeia trebuie să le achite lor sume importante. Cearta dintre Truşcă şi foştii parteneri s-a lăsat cu numeroase procese şi sesizări la foruri înalte.

Administratorul societăţii craiovene Crai Pack SRL, Tatiana Truşcă, ne-a sesizat la redacţie că încearcă de mai bine de şase ani să-şi ceară executarea silită a propriei firme de către organele abilitate, dar nici până acum statul nu a recuperat cei 732.339 de lei aflaţi în joc şi care reprezintă datorii către bugetul de stat şi cele asimilate, plus penalizările aferente, susţine femeia. În plus, Truşcă afirmă că mai există o datorie de aproximativ 100.000 de lei a firmei către Administraţia Fondului de Mediu – instituţie care în 2008 a cerut insolvenţa Crai Pack, la câţiva ani după ce firma nu mai avea activitate. Tatiana Truşcă era administrator al SC Crai Pack împreună cu alte două persoane, Doru Vişan şi Gabriel Parghel. Femeia, care este şi acum administrator al societăţii în cauză, a fost plecată în străinătate încă de la început, iar ceilalţi doi administratori s-au ocupat de firmă. Când s-a întors în ţară, ea a cerut excluderea celor doi bărbaţi din firmă, „pentru nereguli“, fapt care s-a şi produs în mai 2005, prin sentinţă executorie, Truşcă acuzându-i pe Vişan şi Parghel că au folosit banii şi bunurile companiei în scopuri personale. Scandalul dintre foştii parteneri de afaceri era departe de a fi stins: SC Crai Pack SRL a rămas cu un munte de datorii. Firma producea ambalaje de carton, iar activitatea ei a încetat pe 31.05.2005. De atunci, Truşcă a sesizat în repetate rânduri atât organele fiscale, cât şi pe cele de cercetare penală în legătură cu presupusele „fraude“ de la Crai Pack.

A apărut altă firmă cu nume similar

În 2004, ceilalţi foşti asociaţi ai Tatianei Truşcă şi-au înfiinţat altă firmă cu nume asemănător – SC Craipack Commercial SA – şi cu acelaşi obiect de activitate, femeia acuzându-i că au preluat pe noua firmă atât activele vechii societăţi, cât şi clienţii şi furnizorii. Vişan şi Parghel (ulterior acesta din urmă ieşind din Craipack Commercial) şi-au văzut de treabă în continuare pe noua firmă, însă Truşcă nu s-a lăsat. Ea a acuzat statul că nu vrea să-şi recupereze debitele, atrăgându-i şi pe cei doi foşti asociaţi şi administratori în diverse procese.

„DGFP Dolj nu numai că nu a executat societatea, în momentul în care funcţiona şi aveau cum să stopeze conturi, dar au şi permis să se înlocuiască gajuri asupra unor utilaje valoroase cu alte gajuri pe utilaje ce valorau doar ca fier vechi. Zecile mele de adrese oficiale, către toţi directorii care s-au perindat la conducerea DGFP Dolj, ar fi fost inutile dacă nu m-aş fi adresat către Curtea de Conturi a României, care în iulie 2009 a confirmat neregulile sesizate de mine“, susţine Truşcă.

Curtea de Conturi a dispus măsuri la Fiscul doljean

Anul trecut, Camera de Conturi a Judeţului Dolj a iniţiat un control la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), în urma căruia a dispus unele măsuri. „Din controlul efectuat s-a reţinut că organul fiscal nu a iniţiat măsurile prevăzute de lege pentru recuperarea creanţelor fiscale datorate bugetului de stat de către SC Crai Pack SRL. În timpul controlului, DGFP Dolj a emis decizia numărul 97.119/03.06.2009 prin care s-a atras răspunderea în solidar cu SC Crai Pack SRL a foştilor acţionari şi asociaţi la acea firmă, Vişan Doru Sică şi Parghel Valentin Gabriel“, se arată într-o adresă emisă de Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi a Judeţului Dolj.

Vişan şi Parghel au altă poveste

Atât Doru Vişan (în prezent administrator al Craipack Commercial SA), cât şi Gabriel Parghel (care are altă firmă cu obiect de activitate similar) o acuză pe Truşcă de faptul că nu a muncit pentru firmă şi că a stat în străinătate. Ei au contestat decizia Fiscului doljean de a le atrage răspunderea în solidar, urmând ca acţiunea să se judece pe fond. Cei doi susţin că au şi ei o hotărâre a instanţei rămasă definitivă şi irevocabilă şi chiar învestită cu titlu executoriu, potrivit căreia ei au de recuperat bani de la Crai Pack.


„Dacă Fiscul ne atrage în solidar, vom demonstra în justiţie că Truşcă nu are nici un fel de dreptate. În 2005, am avut un proces cu Truşcă. Am cerut în instanţă expertiză contabilă şi împărţirea patrimoniului SC Crai Pack, iar instanţa a decis, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, că firma Crai Pack are să-mi dea 127.878 de lei şi lui Parghel 76.036 de lei. Deci, aveam de luat nu de dat. Dacă firma ar fi avut datorii la acea dată, atunci nu s-ar mai fi stabilit că avem de luat noi bani din firmă. Datoriile pe care le invocă Truşcă nu sunt de pe vremea când eram noi în firmă. Nu erau datorii la stat la 31 mai 2005. Or, dacă erau, ele erau către Mediu, dar doamna Truşcă nu le-a atacat în instanţă, iar pe noi ne exclusese şi nu mai aveam nici o calitate. Nu suntem de acord cu ceea ce spun cei de la Finanţe“, susţine Doru Vişan. El a mai spus că numele „craipack“ pe care l-a dat firmei sale este similar cu cel al primei societăţi pentru că este autorul moral al brandului: „Eu am creat numele Crai Pack. (…) Să vedem cine munceşte. Din 2003, de când a început acest scandal, doamna Truşcă stă prin Grecia şi face reclamaţii! Am avut 10-15 procese cu ea“. Gabriel Parghel a spus şi el că a contestat decizia Fiscului: „Avem o hotărâre definitivă care spune că avem bani de primit de la Crai Pack. Este clar că între activ şi pasiv era un excedent. Cei de la Finanţe vor să se spele pe mâini în acest caz, iar doamna Truşcă nu cred că a venit la firmă două săptămâni de când s-a înfiinţat“. În replică, femeia îşi justifică lipsa din societatea Crai Pack: „Din ianuarie 2003 mi s-a interzis să intru în firmă (…)“.

În 2008, Administraţia Fondului de Mediu a cerut insolvenţa SC Crai Pack pentru a-şi recupera datoriile, cerere admisă de Tribunalul Dolj în noiembrie 2009.

Cum se justifică Fiscul

La acuzaţiile cum că nu a încercat recuperarea debitului de la Crai Pack, DGFP Dolj a replicat că unele bunuri au fost valorificate (conform unor sechestre din 2004), dar nu s-a recuperat suma.

„În 2006, s-au mai aplicat alte sechestre pe 11 utilaje, în valoare de 200.000 de lei, scoase la licitaţie, dar care nu au fost valorificate. Din noiembrie 2008 firma este în insolvenţă. În 2009, s-au chemat cei doi foşti asociaţi şi administratori să răspundă în solidar, dar au contestat decizia în instanţă“, susţin reprezentanţii DGFP Dolj, menţionând că este mai mult o problemă internă a foştilor şi actualilor asociaţi decât a organelor statului. Rămâne o enigmă: de ce din 2006 şi până în 2009 (când a fost obligat de Camera de Conturi a Judeţului Dolj) Fiscul doljean nu a întreprins nici o acţiune pentru a recupera cele peste 700.000 de lei, despre care Tatiana Truşcă susţine că le-ar avea statul de recuperat de la propria firmă, Crai Pack? 

Lucrurile sunt departe de a se rezolva

După atâţia ani de scandaluri în instanţă, nici statul nu şi-a recuperat debitele de la Crai Pack, şi nici Truşcă nu a renunţat. DGFP Dolj nu mai poate lua vreo măsură, până când nu se rezolvă în instanţă situaţia celor doi foşti administratori ai Crai Pack. Dosarul de insolvenţă este încă pe rol. Comenteaza acum

18 Comentarii

 1. andrei said:

  articol comandat…. sa va fie rusine. cum puteti scrie: “firma producea ambalaje de carton, iar activitatea ei a încetat pe 31.05.2005. “. Verfificati informatiile, sau va bazati pe baniii ce vin cu informatiile???

  Chiar in ian 2010 am cumparat de la Crai Pack SRL ambalaje de carton…. si nu imi parea ca si-ar fi incetat activitatea…

 2. Paul said:

  acest articol este comandat de doamna Trusca !!! Cunoastem firma Craipack Commercial si nu avem cuvinte de lauda.Sa va fie rusine!

 3. paul said:

  ma scuzati … AVEM NUMAI CUVINTE DE LAUDA
  intrebati si alti clienti ai domnului Visan sau alti colaboratori si o sa va convingeti singuri ca aceasta firma a vrut sa faca numai bine altfel numai avea atatia orbi angajati.Asa ca lasati omul in pace sa-si faca treaba nu-l mai balacariti prin ziare.

 4. anonim said:

  D-na Tatiana Trusca ar trebui sa renunte la pretentiile sale …o cunosc foarte bine , are deja alte procese in jud Bihor unde a administrat firma unui italian si l-a inselat ( a furat se poate spune ) o suma de cca 150.000 eur …
  in toata viata ei a avut doar gandul cum sa castige bani fara sa munceasa…datorita fetei de inger a inselat o gramada de persoane…RUSINE !!!!

 5. claudia said:

  Lucrez cu aceasta firma din 2002, si pot spune ca nu am avut nici cea mai mica problema.Dl Visan este un exemplu de corectitudine pentru multi manageri ai acestui oras. Iar ce se scrie cred ca sunt baliverne si neadevaruri care sa-l discrediteze.
  Oricu m cei mai buni totdeauna stau in picioare…

 6. Mike M. said:

  Cam tras de par materialul. D.ra Ramona ce o fi invatat la sedintele de redactie? Iar D.na Trusca ce o fi facut in Grecia? Se pare ca singura ei dorinta este de a-si ingenunchia fostii asociati. D.na Trusca daca mai pleci in Grecia ia-ti si mania cu dumneata si ofero cadou la greci.

 7. george said:

  andrei, daca ai cumparat ambalaje de carton in ianuarie 2010 uita-te pe antetul facturii si vezi ce scrie: Craipack Commercial SA sau Crai Pack SRL? mai intai verifica si apoi scrie un comentariu, astept raspuns !

 8. legiuitorul said:

  PT. CEI CARE VOR SA COMENTEZE…DA-TI CLIC PE ADRESA CURTII DE CONTURI A ROMANIEI SI CITITI…SINT CONCLUZII DUPA CONTROALE FACUTE PE BAZA DE ACTE…NU DE VORBE CA ALE VOASTRE. SE PARE CA D-NA RAMONA STIE CE SPUNE…SE PARE CA DOCUMENTELE VORBESC ,IAR LUI VISAN SI PARGHEL NU PREA LE PLACE…SAU NU MAI POT PLATI JUDECATORI SI PROCURORI CA PINA ACUM?

 9. Alexandra said:

  Se pare ca Andrei are dreptate…nici macar nu stie ca s-a schimbat denumirea firmei…ca smecherii de Visan si Parghel au lasat datorii la stat , iar orbii de care vorbiti nu ar putea beneficia nici de spital, daca legea ar fii fost aceeasi si in 2005…nu vezi ca daca firma la care lucrezi are datorii la stat, nu poti sa faci nici macar un credit….Astia sint afaceristii nostrii,iar sistemul le permite, doar au salariile prea mici judecatorii si procurorii nostrii….nu asa se pling.

 10. Alexandra said:

  Revin…voiam sa spun ca firma nu s-a schimbat practic niciodata….e in acelasi spatiu, aceeasi muncitori…CUM S-A INCHIS SC CRAI PACK SRL. NU A MAI VRUT SA FUNCTIONEZE? Ciudat, ce spune domnul Visan?

 11. Mihai said:

  DOMNULE VISAN, “EXEMPLU DE CORECTITUDINE PT ACEST ORAS”…AI UITAT CIND SPUNEAI LA CLIENTI CA DOAR AI SCHIMBAT DENUMIREA FIRMEI???? DE FAPT, CE-AI FACUT? SE PARE CA AI FURAT FIRMA DE LA ALTII. EXEMPLU PT MANAGERII ACESTUI ORAS. HALAL!!!!

 12. Cornelia said:

  Credeti ca femeia aia e nebuna sa lupte atatia ani cu ei…si scrie ca lupta si pentru banii statului(culmea!) ? Cand numai ea a dat toti banii pentru firma aia, normal sa nu-i lase in pace. Voi a-ti lasa pe unii care va fura????

 13. Cristi said:

  nu stiti nimic despre acest subiect , habar nu aveti , se vede ca sunteti montati pentru a distruge doi oameni care de-a lungul a 6-7 ani se lupta cu morile de vant.femeia aia este o nenorocita .oamenii astia doi au fost dati afara din firma lor prin sentinta judecatoreasca, datoriile despre care se vorbeste nu au fost facute atunci cand acestia erau in functie.acum acea femeie ”terminata” care a platit odata judecatorii ca cei doi sa fie scosi din firma isi da seama ca a facut niste datorii pe care numai ea stie cum le-a facut si incearca sa arunce pisica la altcineva. asa ca numai vorbiti PROSTII

 14. Cristi said:

  8.de legiuitorul 2010-02-06, 17:06:56 (adresa: 79.103.34.*).9.de Alexandra 2010-02-06, 17:30:53 (adresa: 79.103.34.*)

  iar cat despre voi doi eu sincer cred doua lucruri:
  1. sunt cam pros..
  2. sunteti aceeasi persoana dupa cum se vede si dupa IP si nu numai dupa cum incercati sa patati onoarea si imaginea a doi oameni corecti care n-au facut niciun rau ba chiar au fost tarati prin tribunale , judecatorii etc de aceasta femeie fara scrupule.
  eu zic ca aceasta femeie ca a cam terminat banii furati de la alte firme cum spune si acel anonim iar acum nu mai are bani sa dea pe la judecatori pe la avocati si alti functionari …

 15. legiuitorul said:

  PT . CRISTI …SI TOTI CEILALTI…TI-AM SPUS, FA CLIC PE “CURTEA DE CONTURI TRAGE DE URECHI DGFP DOLJ” SI APOI VEZI ADRESA CURTII DE CONTURI UNDE DAI IAR CLIC(CA VAD CA TE FACI CA NU STII)…TI-AM MAI SPUS NU VORBELE TALE MRDARE, FARA BAZA ….CI DOCUMENTELE VORBESC…VISANE!!!! !!

 16. legiuitorul said:

  SI AM UITAT CEVA : CLIENTII TAI STIU ASTA…CUM A FACUT FEMEIA DATORIILE, CINF NU A FUNCTIONAT DELOC FIRMA DE CIND ATI FOST VOI SCOSI…VISANE…LAS A SMECHERIILE TALE…CRED CA TI S-A INFUNDAT…TE ZBATI CU PROCESELE TALE CU FISCUL , CU SECHESTRE PE BUNURI …ASTIA SINT FAPTELE CARE VORBESC..NU “MURDARIILE TALE”…DOAR TE-AI DAT UN DOMN MEREU…!!!!

 17. legiuitorul said:

  SI IN ALTA ORDINE DE IDEI…FAC UN PARIU CU TOTI CEI CARE SINT DISPUSI…DACA EXISTA VREO PLINGERE PENALA SAU DE ORICE FEL CA TRUSCA A FURAT DE LA VREO FIRMA SAU PERSOANA CEVA…EU VA DAU 150.000 EUR!!!! AMATORILOR CARE DOAR STIU SA PATEZE ONOAREA CUIVA.

 18. anonim said:

  Tatiana Trusca nu stie ce inseamna cuvintul ONOARE!!! Din pacate am cunoscut-o si pot sa afirm ca este o persoana fara scrupule…acum probabil nu mai poate fura ( insela ) ….exista plingere penala impotriva ei la Oradea unde a incercat sa distruga firma unui italian , sa il scoata afara din societate…dar nu a reusit …asta se intimpla in anul 2002 , dupa aceea si-a adus aminte de firma lui Visan si s-a intors la Craiova decisa sa mai fure un pic si de acolo….D-na Trusca incerca sa te duci la munca , la sapa , pte ca nu esti capabila de altceva…si nu uita ca ce este din vint in vint se duce….

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 5 februarie 2010

Actualitate

» Gropile zăpezii
» Parcometre la Craiova
» Târgul Romaneşti, via Făcăi
» Pizza, shaorma şi apa minerală scapă de taxa pe fast-food
» Fără performanţă în Liga Fondurilor Europene
» Romtelecom – tu vrei net, eu îţi dau ton
» Craiova: Crimă forestieră la Apele Vii
» S-a vărsat canalu-n drum!
» Şefii deconcentratelor revin la statutul de funcţionari publici
» România estimează că va absorbi 1,05 miliarde de euro până în noiembrie
» Ford a dezvăluit probleme de frânare la 17.600 de maşini
» Parlamentul unicameral, o soluţie bună pentru România
» Şedinţă cu „scântei“ la votarea bugetului judeţului Gorj
» Şomaj tehnic, încă trei luni
» IMM-urile oltene, start la finanţări

Local

» România intră în scutul antirachetă
» Scurte ştiri
» 300 de ortaci vor fi disponibilizaţi anul acesta
» Ajutaţi-l pe Dragoş!
» „Obedeanu“ îşi pierde istoria
» Doi răniţi în urma unui incendiu, la Movileni
» Probleme în puşcăriile Craiovei

Sport

» Pandurii, tot cu defensiva beton?
» Universitatea – Lugansk 1-1
» Boc vrea pace la Craiova
» Stancu şi Pascu mizează pe aportul publicului
» Fiorentina şchioapătă fără Adrian Mutu
» Tricolorii îşi vor afla duminică adversarii din preliminarii
» Ralf vrea în Formula 1
» Românii, pe val
» România a pierdut cu Elveţia
» Bute nu-l desconsideră pe Miranda

Bani & Afaceri

» 142 de milioane de euro pentru firme
» Cererea pentru sprijinul pe suprafaţă poate fi completată on line
» Ajutor pentru implementarea proiectelor POSDRU
» O femeie încearcă de şase ani „executarea“ propriei firme

Sanatate

» Fumatul afectează dantura
» Aspirina – panaceul bolilor cardiovasculare?
» Tulburările de vedere la şcolari
» Plante pentru tuse

Magazin

» Horoscop
» Siebenbürgen, cele şapte cetăţi medievale săseşti
» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Nevoia de bici

Top