15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAjutor pentru implementarea proiectelor POSDRU

Ajutor pentru implementarea proiectelor POSDRU

Pentru a evita pierderea parţială sau integrală a sumelor destinate măsurilor de informare şi publicitare (fluturaşi, bannere, comunicate de presă etc.) a programelor implementate, este indicat ca beneficiarii proiectelor de grant finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) să menţină o strânsă colaborare cu reprezentanţii Organismului Intermediar care gestionează la nivel regional schemele pentru dezvoltarea resurselor umane.
„Este util să colaborăm pentru a evita eventualele tăieri de fonduri. Până când nu primiţi acceptul nostru, este indicat să nu daţi drumul la publicitate“, a declarat Bogdan Petre, ofiţer informare şi publicitate în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Sud-Vest Oltenia (OIR POSDRU SV Oltenia), în cadrul seminarului cu tema „Sprijin privind implementarea proiectelor finanţate din POSDRU“, organizat ieri, la Craiova.

În Oltenia se implementează 13 proiecte de grant

În plus, reprezentanţii OIR POSDRU SV Oltenia au discutat cu participanţii la eveniment stadiul implementării proiectelor de grant finanţate din POSDRU.
„La această dată, în Regiunea Sud – Vest Oltenia se implementează 13 proiecte de grant, cu valoarea totală a bugetelor alocate de 13.734.276 de lei, proiectele având o perioadă de implementare cuprinsă între şase luni şi doi ani“, a explicat Mihaela Mocanu, directorul coordonator al OIR POSDRU SV Oltenia.
Aceasta a precizat că prin acţiunile propuse se urmăresc: dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale în vederea îmbunătăţirii performanţei şi formării profesionale actuale a persoanelor, pentru a dezvolta spiritul antreprenorial şi pentru a genera un număr mare de afaceri, creşterea gradului de adaptabilitate şi de mobilitate al angajaţilor, promovarea formelor flexibile de organizare a muncii, a formării profesionale specifice şi asigurarea sănătăţii şi securităţii la locul de muncă, precum şi atragerea şi menţinerea a cât mai multor persoane pe piaţa muncii, în vederea obţinerii unei rate cât mai mari de ocupare, cu accent special pe grupurile dezavantajate pe piaţa muncii. La acestea se adaugă reducerea şomajului de lungă durată prin acţiuni preventive şi corective, dar şi îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor şi a persoanelor inactive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU