17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBurse de studiu pentru asistenţii medicali

Burse de studiu pentru asistenţii medicali

Tinerii asistenţi medicali, absolvenţi de studii superioare, au ocazia să se perfecţioneze în străinătate. Ei îşi pot depune candidatura pentru a urma stagii la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor – agenţie a Uniunii Europene cu sediul în Suedia – care urmăreşte consolidarea posibilităţilor de apărare ale Europei împotriva bolilor infecţioase. Programul de burse se adresează candidaţilor din domeniile: boli clinice infecţioase, microbiologie, sănătate publică, epidemiologie, statistică şi/sau boli infecţioase, ştiinţe sociale, informatică medicală, comunicare ştiinţifică şi/sau în caz de risc, cât şi din alte domenii învecinate. Candidaţii trebuie să fi terminat primul ciclu al studiilor superioare (studii de licenţă) şi să fi obţinut diplomă. Altă condiţie este cunoaşterea a două din limbile folosite în comunitatea europeană, dintre care engleza – limba de lucru a Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor – este obligatorie.
Candidaţii care au beneficiat sau beneficiază de un stagiu (formal sau informal, plătit sau nu), într-o instituţie sau organism european nu sunt eligibili. De asemenea, nu pot fi selectaţi pentru stagiu cei care au fost sau sunt angajaţi într-o instituţie sau un organism european.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor organizează stagii de două ori pe an, fiecare pentru o perioadă de trei până la şase luni. Cei interesaţi îşi pot depune candidatura până pe 30 ianuarie, iar pentru partea a doua candidaturile se pot depune până pe 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII