5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPremiere la Salonul Auto Detroit 2010

Premiere la Salonul Auto Detroit 2010

http:http://www.youtube.com/watch?v=t_7yllOS2hY
http:http://www.youtube.com/watch?v=jNcQakhsTek
http:http://www.youtube.com/watch?v=ar6GMitjOp8
http:http://www.youtube.com/watch?v=CL7g2fbeX7c
Aproximativ 50 de modele noi sunt aşteptate să îşi facă debutul la salonul auto de la Detroit, care s-a deschis luni. Ce constructori au ieşit la rampă şi cu ce maşini aflaţi din cele ce urmează.

Ford a marcat un punct important încă din deschiderea evenimentului, după ce modelul Fusion Hybrid a câştigat titlul de „maşina anului“, acordat de o comisie de aproximativ 50 de jurnalişti auto americani şi canadieni, devansând în topul preferinţelor alte modele, precum Buick LaCrosse şi VW Golf/GTI. În categoria „Truck Award“, Transit Connect a depăşit modelele de teren Equinox de la Chevrolet şi Subaru Outback. Ford a mai adus la Detroit şi noul Focus, despre care fabricantul american spune că va fi vândut în 122 de ţări şi, pe toate aceste pieţe, maşinile vor fi identice în proporţie de 80%.
Ceilalţi constructori de autombile din lume, cu excepţia lui Nissan – marele absent de la Detroit – nu au stat degeaba. Toyota a lansat FT-CH Concept, un model mai ieftin şi mai bun decât faimosul Prius. Maserati şi Ferrari au expus câteva noutăţi, Fiat a adus modele noi, BMW a venit la Detroit „călare“ pe 335 de cai-putere ai noului Z4 sDrive 35is, Audi a expus un frate mai mic al modelului electric sport e-tron, prezentat la salonul de la Frankfurt din septembrie. e-tron prezentat la Detroit ar putea fi fratele mai mic şi pentru supercar-ul R8. e-tron este propulsat de două motoare electrice de 150 kW, alimentate de acumulatori litiu-ion.

Lancia Delta cu siglă Chrysler

Pe scena de la Detroit şi-a făcut apariţia şi rezultatul colaborării dintre Chrysler şi Lancia, sub forma unui concept de hatchback Delta, în cinci uşi, cu grilă faţă de Chrysler. Producătorul american nu şi-a făcut planuri să scoată la vânzare modelul pe piaţa nord-americană, informează Automotive News, ci încearcă să demonstreze potenţialul colaborării cu brand-ul italian Lancia. Modelul Delta, vândut în Europa, se plasează între compactul Ford Focus şi Honda Accord, de clasă medie. Modelul Delta, fie şi cu siglă Chrysler pe grila faţă şi pe jante, mai are mult până să intre în competiţie în segmentul Accord-ului, după cum au explicat reprezentanţii Chrysler, dar aceştia sunt interesaţi să afle dacă americanii ar cumpăra un hatchback de dimensiuni mai mari. Tradiţional, americanii preferă clasa medie configurată ca sedanuri, pe când în Europa sunt mai populare hatchback-urile. Chrysler plănuieşte să lanseze pe piaţa nord-americană în 2012-2013 modele de clasă medie bazate pe vehicule Fiat şi, între timp, să îşi revizuiască propriul Sebring. În vara acestui an va fi scos pe piaţă crossover-ul Lincoln MKX „împrospătat“, ceva mai luxos şi mai generos în ceea ce priveşte spaţiul. MKX, prezentat ieri la Detroit, vine cu un motor V6 de 3,7 litri capacitate, care produce 305 CP, reprezentând un plus de putere de 15% faţă de generaţia anterioară.
Ieri şi-a făcut debutul şi Cadillac XTS Platinum, un concept ce prefigurează un nou sedan de lux al companiei americane. Conceptul XTS Platinum a fost proiectat ca un simbol al luxului şi tehnologiei de ultimă generaţie şi, pentru a fi în ton cu vremurile, beneficiază inclusiv de un sistem de propulsie hibrid. Despre XTS Platinum Concept, Bryan Nesbitt, managerul general al Cadillac, a declarat că „este următoarea expresie a filosofiei Cadillac «Artă şi Ştiinţă» şi reflectă dorinţa noastră de a oferi inovaţii în cea mai pură formă de artă“. În premieră mondială, la Detroit, Honda a dezvăluit noul coupe hibrid CR-Z, a cărui versiune europeană îşi va face debutul în lumina reflectoarelor salonului de la Geneva, din luna martie a acestui an. Sub caroseria 2+2 a conceptului se află un sistem de propulsie benzină-electric, cuplat la o transmisie manuală cu şase trepte. Sistemul combină un motor pe benzină de 1.5 litri cu un motor electric de 14 CP, rezultatul total fiind de 124 CP şi un cuplu de 174 Nm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS