10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpyker face ultima ofertă pentru Saab

Spyker face ultima ofertă pentru Saab

Producătorul auto olandez Spyker Cars NV lucrează la ultima ofertă pentru preluarea unităţii suedeze Saab de la General Motors, iar aceasta va fi depusă până mâine, a declarat luni directorul executiv al Spyker.
Cotidianul suedez Dagens Industri a informat luni că Spyker revizuieşte oferta pentru Saab pentru a treia oară în urma criticilor aduse de General Motors. „Avem timp pentru o ofertă finală. Nimic nu a fost respins“, a declarat Victor Muller, directorul executiv al Spyker, agenţiei Reuters. Muller a adăugat că va depune această ultimă ofertă înainte de termenul-limită, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare. Reprezentanţii Saab au spus săptămâna trecută că General Motors a prelungit termenul-limită pentru primirea ofertelor, stabilit iniţial pe 31 decembrie 2009. Potrivit Saab, au fost mai mulţi ofertanţi, dar reprezentanţii companiei au refuzat să dea alte nume în afară de cel al companiei Spyker Cars NV. Paul Akerlund, reprezentant sindical la Saab, a precizat că GM va continua procesul de restrângere a companiei suedeze, deşi acceptă oferte de preluare până mâine. „GM nu a închis nici o uşă“, a spus Akerlund.

Piaţa auto germană a „căzut“ în decembrie cu 4-5%

Cea mai mare piaţă auto pentru autoturisme noi, piaţa germană, a înregistrat luna trecută primul declin în ceea ce priveşte vânzările de la introducerea programelor guvernamentale pentru stimularea vânzărilor, potrivit agenţiei Reuters, citate de Automotive News. Înmatriculările de autovehicule noi au scăzut cu 4-5% în decembrie, după epuizarea în septembrie a primelor în valoare totală de cinci miliarde de euro oferite de executivul german, potrivit unor surse. Volumul vânzărilor înregistrat luna trecută pe piaţa germană a fost de 215 -217.000 de unităţi, în scădere de la un volum de 226.000, înregistrat în decembrie 2008. Eliminarea primelor guvernamentale pentru cumpărarea unui automobil nou a dus la estimări pesimiste privind vânzările auto în acest an, respectiv 2,8-2,9 milioane de unităţi în total, în scădere de la un total 3,8 milioane de unităţi. Pe de altă parte, în Italia, unde programul de „premiere“ a cumpărătorilor de autovehicule noi a fost introdus în luna februarie şi s-a terminat la sfârşitul lui 2009, vânzările din decembrie au fost în creştere cu 16,73%, chiar dacă, per total, vânzările pe întreg anul trecut au scăzut cu 0,17%, respectiv la un total de 2,16 milioane de unităţi. Reprezentanţii asociaţiei franceze CCFA au declarat luni că, în Franţa, rata vânzărilor în decembrie a „accelerat“ la 228.451 de unităţi, reprezentând o creştere de 48,6%, iar acest lucru s-a datorat faptului că oamenii s-au grăbit să profite de schema de ajutorare la achiziţia unui automobil nou înainte ca programul guvernamental să se încheie. În Spania, vânzările în decembrie au fost în creştere cu 25,1%, aceasta fiind a patra lună consecutivă în care rata achiziţiilor a fost în creştere, fapt datorat subsidiilor anticriză oferite de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS