6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii renunţă la petrecerile în apartamente

Craiovenii renunţă la petrecerile în apartamente

În an de criză, cererea pentru închirierea de apartamente pentru perioada Sărbătorilor de iarnă este extrem de mică.

Oferta de petrecere a Revelionului 2009-2010 la unul din localurile din Craiova este destul de diversificată. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, singura problemă întâmpinată de craiovenii care vor să facă Revelionul la restaurant este reprezentată de costuri, preţurile variind între 130 şi 270 de lei/persoană (cele mai multe oferte sunt de 250 de lei de persoană). O variantă mai ieftină ar fi petrecerea Revelionului într-un apartament închiriat. Totuşi, comparativ cu anul trecut, când numărul craiovenilor care au solicitat închirierea unei locuinţe a fost de trei ori mai mare faţă de 2007, anul acesta, puţine persoane şi-au manifestat interesul pentru o astfel de variantă. „În fiecare an avem persoane care solicită. N-aş putea însă spune că vorbim de un fenomen. Cei care doresc să închirieze o locuinţă în aceste condiţii nu au nici o preferinţă“, a precizat Cristian Clenciu, directorul agenţiei CDC imobiliare. În unele cazuri, cererea a lipsit complet. „Până în prezent nu am avut nici o solicitare pentru închirierea de locuinţe doar pentru Revelion. Majoritatea celor care şi-au manifestat dorinţa de a închiria o locuinţă vor pe o perioadă de cel puţin şase luni“, a precizat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare, care a explicat faptul că în aceeaşi perioadă a anului trecut, cererea era „mult mai mare“ faţă de 2007.

Oferta de apartamente de închiriat e săracă

Situaţia este determinată, în principal, de faptul că, chiar dacă au dorit să închirieze o locuinţă pentru a organiza o petrecere privată, ani de-a rândul, proprietarii au fost total dezinteresaţi să-şi înstrăineze imobilul pe o perioadă scurtă de timp, cu atât mai mult cu cât unele petreceri se finalizează cu pagube materiale. Chiar şi anul acesta, când piaţa imobiliară a cunoscut o scădere semnificativă faţă de anul trecut, proprietarii ignoră acest tip de închiriere. „Proprietarii refuză, în general, să închirieze locuinţele doar pentru Revelion“, a explicat Cristian Clenciu. Acesta este, de altfel, şi unul dintre motivele pentru care cererea este în scădere.
Pentru craiovenii care vor însă să-şi închirieze o locuinţă pentru o perioadă mai mare există ofertă. Chiar dacă piaţa este încă scăzută şi pe acest segment, se mai semnează contracte. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor imobiliare, preţurile variază între 100 şi 250 de euro la garsoniere, între 120 şi 300 de euro la apartamentele cu două camere şi între 150 şi 330 la apartamentele cu trei camere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU