24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBătaie pe cabinetele stomatologice de la Rotonda

Bătaie pe cabinetele stomatologice de la Rotonda

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a primit de două ori mai multe cereri de închiriere decât numărul noilor cabinete din Policlinica de Stomatologie de la Rotonda, ale cărei lucrări de reabilitare sunt în curs de finalizare.

CJ Dolj a investit aproximativ două milioane de lei în reabilitarea policlinicii cu 12 cabinete medicale şi, potrivit preşedintelui Ion Prioteasa, a primit până acum un număr dublu de cereri pentru închirierea unuia dintre aceste spaţii. „Problema este cum îi vom alege pe cei care trebuie să intre în aceste cabinete. În prezent, consiliul judeţean lucrează la stabilirea unor criterii pentru cei care urmează să ocupe spaţii în policlinica de stomatologie. În ceea ce priveşte clădirea, destinaţia ei nu se va schimba, va fi aşa cum a fost întotdeauna, policlinică de stomatologie de urgenţă“, a declarat Prioteasa.
Potrivit CJ Dolj, ca şi criterii pentru alocarea unui spaţiu, cei care le vor ocupa trebuie să aibă o vechime „în branşă“ de trei ani, să posede dotările necesare unui cabinet stomatologic şi să accepte să facă ture de noapte, dată fiind destinaţia de policlinică de urgenţă a unităţii medicale.
În ceea ce priveşte chiria pe metrul pătrat, reprezentanţii CJ au spus că ar prefera să pună chirii mai mici pentru că „nu se îmbogăţeşte consiliul judeţean de aici“, dar şi în ideea ca medicii care îşi vor deschide un cabinet aici să nu „umfle“ preţurile prea mult. CJ Dolj a împărţit policlinica în opt cabinete de stomatologie, iar la etaj sunt un cabinet ORL, unul de interne, unul de cardiologie şi un laborator pentru recoltare probe şi analize medicale. Reprezentanţii Bauhaus Trade SRL, firma care execută lucrările de modernizare la Policlinica de Stomatologie de pe Calea Bucureşti, au estimat că modernizarea clădirii de la Rotonda se va finaliza în aproximativ trei săptămâni. „În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare, pot să spun că a existat o colaborare foarte bună între proiectant, constructor şi noi, ca beneficiar. Au existat dificultăţi în executarea lucrărilor. Expertiza a demonstrat că această clădire a fost o ruină când am preluat-o, motiv pentru care s-au luat măsuri de consolidare. Din cauza problemelor pe care le-am descoperit s-a şi prelungit termenul de finalizare a lucrărilor“, a declarat Radu Papa, arhitectul-şef al judeţului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII