11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAvioane Craiova, buget-remiză

Avioane Craiova, buget-remiză

AGA a redus din pix pierderile de trei milioane de euro din bugetul pe 2009, bazându-se pe unele contracte iluzorii. Pierderile raportate la şase luni de societate se ridică la 2,3 milioane de euro.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Avioane Craiova SA a scos din mânecă un buget pe 2009 al companiei pe profit, a dezvăluit ieri unul dintre membrii Consiliului de Administraţie (CA), Ionel Pană. „Bugetul nu mai este pe pierdere. S-a revizuit, în contextul în care se preconizează unele comenzi. Una este din partea Alenia Aeronautica. S-a trimis o ofertă pentru o licitaţie pe care o organiza compania italiană. Dubios este că până acum nu a venit nici un răspuns. Ei trebuie să ne răspundă, indiferent dacă Avioane câştigă sau nu contractul. În al doilea rând, s-a promis că se vor face demersuri pe lângă guvern, pentru ca fabrica să primească un nou contract cu MApN, pentru repararea a două avioane IAR-99 Şoim şi modernizarea altor două“, a declarat Pană. Surse din fabrică ne-au informat că bugetul iniţial era construit pe pierderi de aproximativ trei milioane de euro. Fundamentele noului buget par cel puţin nerealiste. Aceasta, în condiţiile în care oferta trimisă Alenia este pentru aproximativ 100 de subansambluri pentru avioanele de transport militar C 27 J Spartan, dar despre licitaţie se vorbeşte de două-trei luni fără rezultate. De asemenea, este greu de crezut că fabrica va face rost de un nou contract cu MApN, în actualele condiţii de criză. „Dacă s-a promis că se vor face aceste lucruri nu înseamnă că şi avem şanse de reuşită. În prezent, mai mult de jumătate din muncitori sunt acasă, cu întrerupere de activitate, pentru lipsă de comenzi“, a spus, la rândul său, liderul sindicatului, Victor Peţa.
Pe de altă parte, Avioane Craiova a raportat în primele şase luni ale acestui an pierderi de zece milioane de lei (2,3 milioane de euro), cu 16% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul lipsei de comenzi. Pe prima jumătate a anului 2008, pierderile se cifraseră la 8,62 milioane de lei. Afacerile companiei s-au comprimat cu 43%, la 2,85 milioane de lei (673.900 de euro), de la 5,03 milioane de lei – în primul semestru din 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII