21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Insuliţa de pe Jiu va fi amenajată
Autorităţile din Târgu Jiu vor să amenajeze insuliţa aflată pe lacul de acumulare de pe râul Jiu, în imediata apropiere a Parcului Central. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat derularea investiţiei care se va ridica la 1,5 milioane de lei. Proiectul prevede amenajarea de spaţii verzi, alei pietonale, ronduri de flori, bănci, fântâni arteziene, spaţii de joacă, instalaţii de iluminat, reţea de alimentare cu apă, cişmele şi WC-uri ecologice. Conducerea Primăriei Târgu Jiu speră să atragă pentru finanţarea acestui proiect fonduri de la guvern. Autorităţile au încercat de mai multe ori să concesioneze insuliţa, dar nu s-a arătat nimeni interesat.

Alin ION

Proiecte în aşteptare
Primăriile comunelor Valea Mare, Făgeţelu şi Leleasca află mâine dacă proiectele lor de investiţii vor primi acordurile şi autorizaţiile din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Olt. Documentaţiile tehnice depuse la APM de reprezentanţii celor trei primării vor fi discutate în şedinţa Colectivului de Analiză Tehnică din 29 iulie, începând cu ora 10.00. Proiectele de investiţii vizează alimentarea cu apă potabilă şi construirea reţelelor de canalizare şi a unor staţii de epurare.

Mirela VÂRŞĂ

Vasile Şeicaru, Nicu Alifantis, la Festivalul „Poarta Sărutului“
Cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului“ se va desfăşura în perioada 10-12 august. Concertele vor avea loc la Teatrul de vară din Târgu Jiu. Consiliul local va contribui cu suma de 10.000 de lei la organizarea festivalului. Concursul se va desfăşura pe 10 şi 11 august, iar în ultima seară va avea loc Gala laureaţilor. La concurs vor participa, în urma unei preselecţii, interpreţi şi grupuri de folk de cel mult cinci persoane. Preşedintele juriului va fi renumitul folkist Vasile Şeicaru, în timp ce directorul festivalului va fi Viorel Gârbaciu.
În fiecare seară a manifestării vor avea loc recitaluri susţinute de nume mari ale muzicii folk, cum ar fi: Vasile Şeicaru, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu şi Emeric Imre. De asemenea, pe scenă vor urca şi folkişti din Bulgaria, Canada şi Franţa.

Alin ION

Târgu Jiu se va înfrăţi cu oraşul sârbesc Nis
Municipiul Târgu Jiu se va înfrăţi cu oraşul Nis, al doilea ca număr de locuitori şi importanţă din Serbia. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat în şedinţa de ieri semnarea protocolului de înfrăţire şi alcătuirea unei delegaţii de 15 persoane care se va deplasa în oraşul Nis, în perioada 28-31 iulie. Din aceasta vor face parte şapte artişti de la Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului“ şi opt reprezentanţi ai primăriei şi consiliului local. Delegaţia va fi condusă de viceprimarul din Târgu Jiu, Ion Roman Bărbuţi. Cel mai important moment va fi semnarea protocolului de înfrăţire între cele două localităţi.

Alin ION

650.000 de lei pentru sistemele de energie solară
Montarea sistemelor de producere a energiei solare la cantina şi căminul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV), precum şi la Sala Sporturilor va costa peste 650.000 de lei. Investiţia la CNTV se va ridica la suma de 358.000 de lei. 80% din fondurile pentru instalarea panourilor solare vor fi asigurate printr-un program guvernamental. Conducerea Primăriei Târgu Jiu speră că prin introducerea noului sistem costurile legate de consumul de gaze se vor reduce semnificativ.

Alin ION

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS