11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCereale confiscate cu vehicul cu tot

Cereale confiscate cu vehicul cu tot

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care prevede confiscarea cerealelor şi a produselor de panificaţie transportate dacă acestea nu sunt însoţite de documente care justifică provenienţa, dar şi a vehiculului, controalele urmând să fie făcute de echipe mixte ale Poliţiei şi Gărzii Financiare.
„Am adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a combate evaziunea fiscală în comerţul cu cereale, produse de panificaţie, alcool, tutun, ţiţei. Dacă te prind Poliţia şi Garda Financiară că ai mers şi ai luat grâu de pe ogor fără să ai dovada de provenienţă a mărfii şi o duci direct pe vapor în Constanţa sau în altă parte, să o transferi fără să ai dovada că ai plătit nişte taxe, nu numai că ţi se confiscă marfa, confiscăm şi mijlocul de transport“, a declarat Boc, la postul public de radio.
Premierul a spus că legea prevedea până acum doar confiscarea mărfii. „Acum confiscăm şi mijlocul cu care faci această contravenţie sau infracţiune, după caz, pentru că este vorba despre o evaziune masivă“, a precizat el.
Potrivit lui Boc, grupuri mixte alcătuite din angajaţi ai Poliţiei şi Gărzii Financiare pot cere oprirea mijloacelor de transport şi documentele care justifică provenienţa mărfii. „Şi poliţistul, şi Garda Financiară au dreptul să ceară oprirea oricărui tir şi să întrebe care este documentul justificativ“, a menţionat el.
Premierul a arătat că această măsură îi va ajuta pe producătorii din agricultură să primească un preţ corect pe marfă. Cerealele erau exportate „fără acte în regulă“, după care erau importate în România la preţuri mult mai mari, sub formă de produse finite.
Boc a mai spus că, în şedinţa de săptămâna viitoare, executivul ar putea aproba un act normativ care va viza sprijinirea producătorilor de cereale şi care va duce, totodată, la fiscalizarea agriculturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII