17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUngurii, traşi pe dreapta

Ungurii, traşi pe dreapta

Contractul cu firma maghiară Vegyepszer, care se ocupă de modernizarea tronsonului de drum dintre localităţile Rovinari şi Bumbeşti-Jiu, din judeţul Gorj, de pe DN 66, va fi reziliat de  Ministerul Transporturilor.

Societatea din Ungaria nu a realizat, până în prezent, decât o mică parte din lucrări, cu toate că investiţia este programată să se finalizeze în toamna acestui an. Prezent la Târgu Jiu, ministrul Radu Berceanu a spus că a demarat deja procedura de reziliere a contractului şi în cel mult două luni va fi pusă în aplicare: „Firma din Ungaria nu are nici o şansă să finalizeze lucrările până în septembrie. Societatea are deja documentele de reziliere pornite şi probabil că, în cel mult două luni, va fi reziliat contractul. Imediat vom face o nouă licitaţie pentru a intra un constructor serios care să lucreze. (…) Problema e că, la preţul la care au câştigat licitaţia, nu pot să facă lucrarea“.
Ministrul transporturilor a ţinut să precizeze că lucrările de reabilitare a tronsonului vor fi întrerupte pe o perioadă mai lungă: „Din nefericire, va dura, pentru că procedurile de reziliere se vor încheia într-o lună şi ceva, cel mult două. Dacă nu facem aceste proceduri, pierdem la proces. Apoi va fi un proces, care de asemenea, va dura. Şi pe perioada derulării procesului, noi nu putem să dăm lucrarea altcuiva“.

Rezilierea contractului cu firma maghiară, exemplu pentru constructori  
 
Ministrul Radu Berceanu a declarat că doreşte să dea un exemplu celorlalţi constructori prin rezilierea contractului şi că a dat o ultimă şansă firmei maghiare, pe care însă aceasta ratat-o: „Cu o serie de lucrări pe care le-am moştenit sunt foarte multe probleme. Unele din cauza firmelor care au câştigat licitaţiile şi nu se ţin de treabă. În cazul acesta, după ce am făcut câteva vizite acolo, le-am dat o ultimă şansă să revină cu o activitate foarte susţinută care să recupereze întârzierile. Am spus foarte clar că acolo unde lucrurile nu se vor întâmpla aşa, voi merge până la rezilierea contractelor, chiar dacă, de multe ori, asta este o chestiune de nedorit pentru că trebuie să reiei toate procedurile. Dar trebuie date câteva exemple de felul acesta pentru a vedea constructorii că nu ne jucăm şi că nu ne pot ţine cum vor şi să lucreze cum doresc“.
Potrivit ministrului transporturilor, au fost stabilite echipe formate din reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Drumuri, care vor verifica în fiecare zi lucrările de pe DN 66.

Lucrările stagnează

Contractul cu firma Vegyepszer a fost încheiat în septembrie 2007, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni. Acest lucru înseamnă că investiţia trebuie să se încheie în toamna acestui an.
Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a efectuat, săptămâna trecută, o verificare a stadiului de execuţie a lucrărilor pe DN 66, pe tronsonul dintre localităţile Rovinari şi Bumbeşti Jiu. În urma controlului s-a constatat că lucrările se desfăşurau într-un ritm necorespunzător. Doar câteva utilaje şi o mână de lucrători se aflau pe porţiunea de drum care trebuie modernizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII