14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriArtistă cu două expoziţii la nici şapte ani

Artistă cu două expoziţii la nici şapte ani

Ioana Victoria Nedelcu este elevă în clasa I la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova. La doar şase ani şi nouă luni, fetiţa este la cea de-a doua expoziţie de pictură, iar peste câteva săptămâni va fi protagonista unei noi expoziţii personale.
Desenează de la vârsta de doi ani. Tuturor copiilor le place să facă asta, dar în cazul Ioanei se poate vorbi deja de o pasiune pusă în practică cu mult talent. Pasiunile fetiţei sunt cu totul aparte. Ea face pictură, balet, vioară şi, în ciuda vârstei fragede, are deja obiective măreţe pentru viitor: să devină o mare violonistă, pictoriţă, balerină, matematiciană, înotătoare, fotbalistă… Filarmonica „Oltenia“ din Craiova îi găzduieşte de mai mult de o săptămână expoziţia personală de pictură, „Simfonia culorilor“, prilej cu care a expus 32 de lucrări. Tablourile au fost „botezate“ de Ioana cu nume simbolice: „Papagalii din America de Sud“, „Pom întunecat“, „Film vechi“, „Dinozaur printre culori“ etc. Nici personajele din jurul ei nu au fost uitate în transpunerile în desen ale micuţei.

A obţinut aprecierea artiştilor doljeni

La lansarea oficială a expoziţiei „Simfonia culorilor“, Ioana Victoria Nedelcu a fost onorată cu prezenţa unor oameni de cultură importanţi din judeţul Dolj: Magda Buce-Răduţ şi Valentin Boboc, artişti plastici, dar şi muzeograful de la Muzeul de Artă Craiova, George Crăciunoiu. Până în prezent, Ioana a participat la concursul de creaţie plastică cu tema „Toţi copiii pământului“, unde a obţinut premiul I, şi la concursul naţional „Eseuri plastice“, la care a câştigat locul al treilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU