10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiect pentru casele sinistraţilor din Ocnele Mari

Proiect pentru casele sinistraţilor din Ocnele Mari

Reprezentanţii Colegiului Prefectural s-au întrunit ieri în şedinţă, la sediul Prefecturii Vâlcea, pentru a analiza proiectul tehnic „Cartier de locuinţe – Căzăneşti“. Locuinţele care vor fi ridicate în această zonă din municipiul Râmnicu Vâlcea sunt pentru 27 de familii din oraşul Ocnele Mari, din cele 54 care locuiesc în zona de risc a câmpurilor de sonde şi care trebuie strămutate. Pentru refacerea caselor strămutaţilor din Ocnele Mari, iniţial s-au pus la dispoziţie pe teritoriul Râmnicului patru hectare de teren, în cartierul Căzăneşti. Însă, din cauza unei linii de înaltă tensiune care trece pe deasupra şi sub care nu se poate construi, suprafaţa s-a redus la trei hectare şi s-au realizat 35 de loturi, fiecare având 700 de metri pătraţi. Pe 27 dintre ele se vor face locuinţe, în prima fază. Celelalte opt loturi rămân şi, în funcţie de necesităţi, se va construi pe ele pe parcurs.

Locuinţe de categoria D

Pentru că în zona în care este localizat terenul se află capătul reţelei de apă, a fost prevăzută în proiect şi construirea unui rezervor de 100 de metri cubi, îngropat, cu staţie de pompare. Acesta va asigura apa oamenilor când presiunea pe reţea este scăzută. A fost prevăzută şi o reţea de hidranţi şi, pentru că în zonă nu există canalizare, apele uzate vor fi colectate într-o staţie subterană ecologică. „Toate casele au bucătării şi băi cu cadă şi closete, o cameră de zi, unul sau mai multe dormitoare. Toate vor fi acoperite cu ţiglă. Am ţinut cont de pretenţiile oamenilor, inclusiv cine cu cine să fie vecin. Toate loturile vor fi împrejmuite şi toată lumea se va branşa la apă, energie electrică, gaze, canalizare. Am propus să fie plantaţi arbori şi sunt prevăzute în proiect trotuare cu alei. În prezent, proprietar pe toate loturile este Ministerul Economiei, urmând ca după terminarea construcţiilor oamenii să devină proprietari. Locuinţele sunt de categoria D, ca importanţă, pentru că sunt mici“, a declarat Daniela Lazăr, arhitect.
Săptămâna trecută, firma Conversmin a ţinut o nouă licitaţie pentru construirea caselor familiilor din Ocne care trebuie mutate. De data aceasta, a fost câştigată de Govora SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS