8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Meserii de top

Celebrul analist Gerald Celente a întocmit o listă a meseriilor cu mare căutare în lume. Pentru studiul său, Celente a ţinut cont de ramurile economice care au înregistrat în ultimii ani cea mai rapidă dezvoltare.

Locul întâi este ocupat de meseria de designer, aportul acestuia fiind de bază în vânzarea mărfii, indiferent de natura ei. Apoi, în topul celor mai căutate meserii se află cea de cercetător în medicină, acel geniu care încearcă să revoluţioneze în domenii precum tratarea cancerului sau a bolii Alzheimer, maladii crunte care au o răspândire tot mai largă în lume. Pe lângă aceste două meserii, cea de web designer vine cu paşi repezi din urmă. Potrivit angajatorilor, acest job a căpătat o importanţă deosebită şi în ţara noastră, tot mai mulţi tineri arătându-şi interesul pentru o specializare în acest domeniu. „Numărul mare de site-uri, dar şi o concurenţă din ce în ce mai acerbă ar putea transforma meseria de web designer în una foarte plătită şi în judeţul Dolj. Oraşe mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara au o cerere destul de ridicată pentru recrutarea web designerilor“, a precizat Iulia Marcea, reprezentat al unei firme de recrutare pe piaţa muncii din Craiova.
Şi cum meseria de inginer a fost tot timpul căutată pe piaţa muncii, în America în special, potrivit studiilor, cei calificaţi pentru un astfel de job sunt foarte bine plătiţi. Acest lucru se întâmplă însă în Occident, România înregistrând un număr mare de şomeri din rândul inginerilor. Şi ca o încheiere a topului propus de specialiştii în resurse umane atât din afară, cât şi din România, meseria de arhitect este „la modă“, foarte căutată şi apreciată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS