10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord şi Renault, ajutoare condiţionate

Ford şi Renault, ajutoare condiţionate

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit ieri după-amiază, la Palatul Cotroceni, pe John Fleming, vicepreşedinte al Corporaţiei Ford şi preşedinte al diviziei Ford Europa, pentru a discuta despre investiţia de la fosta uzină Daewoo Craiova. „Am înţeles că proiectul Ford de la Craiova va continua şi că dumneavoastră susţineţi acest proiect“, s-a adresat Băsescu lui Fleming, care a confirmat acest lucru. Şeful statului a adăugat că anul trecut a vizitat Uzinele Ford de la Craiova şi că informaţiile pe care le-a primit cu acea ocazie au ajutat partea română să-şi susţină la Consiliul European poziţia menţionată.

Preşedintele l-a informat pe reprezentantul companiei americane că statul român va susţine investiţiile din domeniul construcţiilor de automobile. „Am ridicat subiectul Ford şi Renault la ultima reuniune a Consiliului European şi i-am avertizat că România va susţine ambele proiecte“, a spus şeful statului.

În cadrul vizitei pe care o efectuează în România, reprezentantul Ford s-a întâlnit aseară şi cu premierul Emil Boc, în contextul în care şeful guvernului a promis, tot ieri, sindicaliştilor din industria auto, ajutoare de aproape 500 de milioane de euro pentru revitalizarea acestui sector. “Premierul Emil Boc ne-a spus că toate ajutoarele care vor fi acordate industriei auto vor fi condiţionate de reinvestirea profitului realizat de companiile de profil şi a dividendelor obţinute în România”, a precizat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII