11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStomatologie-Implantologie, o afacere cu zâmbet

Stomatologie-Implantologie, o afacere cu zâmbet

Mulţi dintre noi merg la cabinetul stomatologic pentru a avea o dantură sănătoasă şi un zâmbet frumos. Există însă persoane pentru care stomatologia este pasiune, artă şi afacere. Un exemplu în acest sens este managerul cabinetului de Stomatologie-Implantologie şi Estetică Dentară Dr. Anca Dobrin.

R: Când aţi demarat afacerea şi cum a fost începutul?
Anca Dobrin: Debutul afacerii, timid, de altfel, a avut loc în 2003, într-un spaţiu închiriat, cu aparatura medicală strict necesară desfăşurării activităţii stomatologice. În acea perioadă nu se punea problema unui personal medical auxiliar, era o etapă de tatonare şi de testare a capacităţii mele profesionale.

R: Cum a evoluat afacerea în timp?
Anca Dobrin: Treptat, efortul depus a dat randament, efect coroborat cu ani de pregătire profesională (se ştie că un medic învaţă toată viaţa). Prospectând „piaţa stomatologică“ a Bucureştiului, am constatat cum chirurgia implantologică a luat amploare (în acea perioadă, în Craiova, acest domeniu era neexplorat). În 2005, am inaugurat un cabinet într-un spaţiu personal şi cu o dotare medicală ultramodernă. Am obţinut astfel un cabinet în care, pentru prima oară în Craiova, se realizau şi intervenţii chirurgicale de inserare a implanturilor dentare. Automat, afacerea a prosperat, iar colectivul cabinetului a crescut ca număr (în prezent, aici lucrează cinci angajaţi). Cât despre cifra de afaceri, aceasta a crescut de la an la an.

R: Care sunt ingredientele succesului dumneavoastră?
Anca Dobrin: Ingredientele succesului sunt multiple: respect faţă de sine, respect faţă de pacient, vastă cultură medicală, armonie în viaţa personală, sprijinul acordat de familie, munca în echipă cu personalul angajat. În plus, în timp, am reuşit ca împreună cu colaboratorii şi angajaţii cabinetului să fim o adevărată familie, ce-i drept, mai numeroasă, mai activă şi eficientă.

R: Cum aţi caracteriza afacerea pe care o conduceţi, din punct de vedere al dificultăţii?
Anca Dobrin: Orice medic de medicină dentară vă poate confirma, cu mâna pe inimă, că această afacere este grea atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, iar implicarea într-o activitate chirurgicală sporeşte gradul de dificultate al acesteia. Chirurgia implantologică este o artă care implică ani de studiu. De fapt, putem spune că un medic stomatolog este un artist, unul cu nenumărate capodopere. Munca stomatologului îşi lasă amprenta pe starea fizică şi psihică a pacientului şi trebuie ţinut cont de acest aspect major.

R: V-aţi dorit dintotdeauna să fiţi medic stomatolog?
Anca Dobrin: Ideea de a deveni medic stomatolog nu mi-a aparţinut, familia m-a îndrumat spre această specialitate. Visul meu a fost o ramură chirurgicală a medicinei, şi mai târziu s-a concretizat prin implicarea mea în chirurgia implantologică. Frumuseţea chirurgiei în sfera oro-dentară a fost evidenţiată şi de norocul de a-l avea ca îndrumător în facultate pe domnul profesor Surpăţeanu, un remarcabil chirurg.

R: Ce sfat aveţi pentru medicii specialişti în domeniul stomatologic care visează la o afacere asemănătoare?
Anca Dobrin: Să se înarmeze cu răbdare şi mult curaj, şi succesul profesional e garantat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII