17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBăsescu cere reexaminarea unei legi privind Loteria Română

Băsescu cere reexaminarea unei legi privind Loteria Română

Preşedintele Traian Băsescu a trimis parlamentului spre reexaminare un act normativ iniţiat de PC, potrivit căruia, începând cu 2009, salariaţii Loteriei Române primesc o cotă de până la 10% din profitul contabil, rămas după deducerea impozitului pe profit. Şeful statului consideră că legea „nu este oportună“.

„Loteria Română este o societate comercială pe acţiuni cu capital integral de stat, iar activitatea sa de tip monopol asigură o sursă permanentă de venituri, precum şi realizarea de companie a unui profit considerabil. În actualul context, consider că modificarea legislativă adusă nu este oportună. Legea nu conţine o fundamentare a modificărilor aduse“, se arată în motivarea trimisă parlamentului de preşedinte. Şeful statului consideră că este necesar să se afle cuantumul profitului realizat de Loterie în ultimii ani, precum şi situaţia personalului acestei companii pentru a se putea stabili ce presupune repartizarea către salariaţi a unei cote de 10% din profitul contabil, rămas după deducerea impozitului pe profit.

Pe de altă parte, impozitarea acestor categorii de venituri urmează un regim fiscal diferit faţă de celelalte venituri din salarii, acest lucru determinând o contribuţie mai mică la bugetul asigurărilor sociale de stat şi, în consecinţă, diminuarea veniturilor bugetare.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU