13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProfesionalismul face diferenţa în medicină

Profesionalismul face diferenţa în medicină

Persoane cu probleme medicale vor exista întotdeauna, dar când vine vorba de clinici sau de centre private de diagnosticare, calitatea serviciilor şi seriozitatea sunt elementele care fac diferenţa.

 

Centrul de Diagnostic Imagistic Prima Medical din Craiova este cel de-al doilea pe care compania Prima Medical l-a deschis în România, după cel din Bucureşti. Acesta oferă servicii de tomografie computerizată, rezonanţă magnetică, radiologie convenţională, ecografie, litotriţie (metoda prin care se sparg pietrele la rinichi), analize medicale de laborator. „Investiţia firmei-mamă în România a început cu centrul din Bucureşti. În 2005, exista însă finanţare pentru trei centre şi se mai căutau două locaţii“, a declarat dr. Dan Bondari, directorul general al Prima Medical Craiova, care a explicat că acţionarul majoritar al firmei este compania Medrom SA Luxemburg.

 

Investiţie iniţială de două milioane de euro

 

Investiţia în centrul din Craiova a demarat în august 2005 şi s-a finalizat în februarie 2006. Aceasta s-a ridicat la aproximativ două milioane de euro. „Constructorul a fost foarte serios din toate punctele de vedere. Diferenţa dintre preţul estimat şi cel final a fost de doar 12% (foarte puţin, în condiţiile în care au apărut o serie de lucrări ascunse)“, a precizat dr. Dan Bondari.

 

Greutăţile afacerii

 

Au existat o serie de probleme cu privire la terenul pe care s-a ridicat centrul, sincope în sistem, precum şi dificultăţi legate de banii primiţi de la CAS. „Din cauza lipsei unui istoric al firmei, în primele trei luni am întâmpinat mari dificultăţi. Bugetul lunar alocat de CAS a fost sub 2.000 de euro, bani pe care-i terminam într-o zi. Am avut însă un mare noroc“, a spus directorul general al firmei. Asta deoarece, în timp, lucrurile s-au schimbat (pentru octombrie şi noiembrie 2008 Prima Medical a primit, de la CAS, 1,3 miliarde de lei). „Acum avem plafon întreaga lună“, a precizat dr. Dan Bondari, care a spus că pacienţi doljeni plătitori sunt foarte puţini – în medie, cam cinci pe zi – din pricina nivelului de trai scăzut din zonă.

 

Calitatea serviciilor şi seriozitatea au fost elementele definitorii

 

Se poate vorbi de un real succes al centrului. Numărul angajaţilor şi al colaboratorilor (inclusiv personalul auxiliar) a crescut de la 19, în 2006, la 25, în 2008. O creştere a înregistrat şi numărul pacienţilor (sunt programări de la ora 6.00 la 24.00).

Succesul s-a bazat mai ales pe profesionalism şi pe aparatele de ultimă generaţie. „Din punct de vedere medical, am beneficiat de sprijinul competent al tatălui meu, prof. Andrei Bondari, care a selectat cei mai buni medici şi colaboratori“, a spus dr. Dan Bondari.

Faptul că prof. Bondari a fost şeful Secţiei de radiologie şi un reputat specialist a reprezentat garanţia calităţii actului medical oferit de centru. „Calitatea serviciilor şi seriozitatea au fost elementele definitorii“, a explicat dr. Dan Bondari. La acestea s-a adăugat şi faptul că Prima Medical este singura clinică privată deschisă 24 de ore din 24 (unul dintre atuurile pe care le-a avut când a făcut contractele cu aproape toate spitalele din judeţ – în Craiova cu toate, mai puţin „Filantropia“, back-up pentru Spitalul Judeţean, Spitalul CFR – şi Spitalul din Caracal, judeţul Olt).

Foarte important însă a fost şi faptul că, pe lângă tatăl său, a avut alături şi restul familiei. „Soţia mea este medic şi are de muncă mai mult atunci, când avem urgenţe noaptea. În ceea ce-i priveşte pe cei doi copii ai mei, aceştia înţeleg că trebuie să muncesc foarte mult şi sunt foarte cuminţi“, a precizat dr. Bondari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII