17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum să lucraţi eficient în echipă

Cum să lucraţi eficient în echipă

Chiar dacă punctează abilitatea de „lucru în echipă“ în CV-uri, nu toţi candidaţii iau în serios acest element. Companiile apreciază însă valoarea dialogului şi susţinerea reciprocă, într-un grup.

 

Pe măsură ce politicile de resurse umane au evoluat, iar angajatorii conştientizează din ce în ce mai mult valoarea motivaţională a dialogului şi a susţinerii reciproce, necesitatea muncii în echipă a devenit evidentă. „Munca în echipă are numeroase avantaje: primele sunt cele legate de climatul afectiv pozitiv. Membrii unei echipe ajung să se cunoască foarte bine, conlucrând la depăşirea dificultăţilor curente“, au precizat specialiştii în resurse umane de la www.creativeminds.ro. Colaborarea poate fi motivantă, iar diversitatea şi varietatea soluţiilor oferite cresc cu fiecare membru. În plus, dacă legăturile stabilite între membrii echipei sunt suficient de puternice, confortul afectiv poate suplini şi compensa alte lipsuri (inclusiv salarizarea).

 

Cum să vă obişnuiţi
cu lucrul în echipă

 

„Recomandabil este să participaţi, atunci când aveţi ocazia, la activităţi care presupun întâlnirea cu oameni pe care nu îi cunoaşteţi. Puteţi să vă înscrieţi în organizaţii studenţeşti“ este sfatul specialiştilor în resurse umane de la cariera.ele.ro. În cazul în care aţi depăşit această etapă, vă puteţi implica într-o organizaţie nonguvernamentală care-şi desfăşoară activitatea într-un domeniu ce vă atrage. Acest lucru dă bine şi la CV, mai ales că în acest mod nu dovediţi numai faptul că puteţi lucra într-o echipă, ci şi că sunteţi o persoană căreia îi place să se implice.

 

Trebuie să vă faceţi bine treaba

 

Atunci când lucraţi în echipă trebuie să arătaţi mereu că vă pasă. Cu toate acestea, specialiştii în resurse umane subliniază că lucrul în echipă nu trebuie înţeles într-un mod extrem. „Chiar dacă toţi lucrează pentru binele proiectului sau al firmei, fiecare trebuie să aibă, în primul rând, grijă de partea lui“, notează ele.ro. În acelaşi timp, trebuie să aveţi în vedere faptul că rezultatele finale nu depind numai de fiecare sector în parte, ci şi de modul în care acestea interacţionează. De aceea, nu ezitaţi ca după ce vă concentraţi asupra sarcinii dumneavoastră de serviciu, şi vă faceţi bine treaba, să-i ajutaţi şi pe ceilalţi să şi-o facă pe a lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU