21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞah-mat retrocedării şcolilor

Şah-mat retrocedării şcolilor

Investitorii imobiliari autohtoni au primit o lovitură grea după ce instanţele judecătoreşti au scăpat din mâini părculeţul din curtea Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova cerut în compensaţie de o moştenitoare din Bucureşti.
„Tribunalul Dolj a respins cererea petentei prin care aceasta solicita o parte din terenul din incinta Colegiului Naţional «Ştefan Velovan», în valoare de 6,5 milioane de lei. Instanţa a procedat corect şi Legea învăţământului a fost respectată“, a spus Constantin Lungulescu, vicepreşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, filiala „Spiru Haret“.

Scăpat de parcelare

Moştenitoarea din Bucureşti, reprezentată de cabinetul de avocatură al lui Sergiu Andon, a cerut terenul de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ drept compensaţie pentru unul pe care acum sunt construite blocuri. Iniţial, ea a trecut în cerere şi terenurile de la CN „Gheorghe Chiţu“, Grupul Şcolar „Ilie Murgulescu“, GS „Matei Basarab“, CN „Fraţii Buzeşti“, CN „Nicolae Titulescu“, Şcolile nr. 32 şi 30, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, Grădiniţele nr. 42, 43, 50, 45, 51, 25, 37, 52, 24, terenuri publicate în Monitorul Oficial şi care sunt în proprietatea Primăriei Craiova. A rămas însă la cele 2,5 ha, adică toată curtea unităţii de învăţământ, un bazin de înot şi zona împădurită în care se găsesc specii de copaci protejate. „În urma celor 20 de şedinţe judecătoreşti, s-a oprit jefuirea patrimoniului şcolii. Instanţa a respins acţiunea şi în acest fel parcul, pe care îl folosesc atât elevii noştri, cât şi locuitorii din zonă, a fost salvat de la parcelare şi transformare în zonă imobiliară. Legea care transferă patrimoniul învăţământului la consiliile locale este o mare eroare pentru că proprietăţile şcolilor sunt în mare pericol“, a explicat Panait Popescu, directorul adjunct al CN „Ştefan Velovan“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII