10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriKazamai, un nou concept Mazda

Kazamai, un nou concept Mazda

Mazda a dezvăluit primele detalii despre conceptul Kazamai, ce va fi prezent la Salonul Auto de la Moscova. Modelul continuă drumul deschis de conceptele anterioare, Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki şi Furai, şi este inspirat din natură, tema fiind „răscrucile“ de vânturi.

Kazamai vine cu o parte frontală cu linii alungite, asemănătoare cu Nagare. Fabricantul japonez susţine că acest design are o mare atractivitate emoţională, mulţumită proporţiilor neobişnuite. Maşina-concept beneficiază de o grilă frontală în cinci puncte, linii curajoase ale aripilor roţilor ce par aproape neîncăpătoare pentru jantele de 22 de inch şi o linie joasă şi suplă a plafonului.

Designul plafonului, în combinaţie cu podeaua plată şi difuzorul spate, contribuie la îmbunătăţirea profilului aerodinamic, Mazda afirmând că maşina este cu 10% mai aerodinamică decât orice alt model din clasă.

Propulsorul pe benzină de 2.0 litri utilizează injecţia directă de carburant şi este derivat din motorul care echipează CX-7. Printre caracteristicile sale sunt incluse controlul aprinderii şi un sistem de control al valvelor, precum şi catalizatori de ultimă generaţie pentru a reduce emisiile poluante. Maşina este echipată cu tracţiune integrală, puterea fiind transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze automate în şase trepte, uşoară şi compactă.

Aluminiul şi aliajul de aluminiu au fost folosite la fabricarea capotei, şasiului şi blocului motor. Proiectanţii au urmărit să facă modelul Kazamai mai uşor cu 100 de kilograme faţă de maşinile similare prin utilizarea materialelor plastice pentru componente ale caroseriei şi capsulei motorului.

Alt aspect urmărit cu atenţie de proiectanţi a fost siguranţa celor patru ocupanţi ai maşinii, precum şi aceea a pietonilor. Kazamai a fost construit după un proiect nou, dezvoltat în acest scop, despre care se spune că va fi prezent pe viitoarele modele de producţie în masă ale constructorului japonez.

În plus faţă de cele de mai sus, maşina este echipată cu un sistem de control al stabilităţii avansat şi alt sistem ce monitorizează unghiul mort la schimbarea benzii de mers. Kazamai este echipat şi cu un sistem de securitate individual care monitorizează spaţiul din jurul maşinii şi din interior şi poate avertiza automat proprietarul în cazul unei urgenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS