11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a scumpit podul Vidin-Calafat

S-a scumpit podul Vidin-Calafat

Compania spaniolă FCC, aleasă să construiască al doilea pod care va lega Bulgaria şi România peste Dunăre, a cerut o prelungire a termenului de încheiere a lucrării şi mai mulţi bani pentru a duce proiectul la capăt, relatează Sofia News Agency, citată de NewsIn. Anunţul a fost făcut duminică de televiziunea naţională bulgară, care îl citează pe Simeon Evtimov, din unitatea guvernamentală ce supervizează proiectul.
Construirea podului, care va lega oraşul bulgar Vidin de Calafat, a fost deja întârziată cu trei-patru luni, din cauza unor probleme legate de teren, de expertize geologice şi schimbări în proiectul iniţial.
Potrivit televiziunii, FCC a cerut 100 de milioane de euro în plus faţă de suma iniţială de 225,6 milioane de euro, pentru podul cu o lungime de 1.971 de metri.
Investiţia ar trebui să fie gata până la sfârşitul lui 2010, iar ministrul bulgar al transporturilor, Petar Mutafchiev, a spus în repetate rânduri că societatea va recupera întârzirea şi proiectul va fi finalizat la timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS