16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRovinietele se pot cumpăra de la oficiile poştale

Rovinietele se pot cumpăra de la oficiile poştale

Noile tipuri de roviniete matcă-cupon pot fi achiziţionate şi de la ghişeele Poştei Române. În Olt, tariful pentru utilizarea drumurilor naţionale poate fi plătit la şase oficii poştale, care sunt aprovizionate cu toate tipurile de roviniete.

Oficiul Judeţean de Poştă (OJP) Olt a anunţat că la punctele de lucru din Slatina, Balş, Caracal, Corabia şi Scorniceşti se găsesc roviniete a căror perioadă de valabilitate poate fi de o zi (cu excepţia autoturismelor şi vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă admisă mai mică sau egală cu 3,5 tone), de şapte zile, de 30 de zile sau de 12 luni. „Începând cu 21 august, la şase oficii poştale de pe raza judeţului se pot găsi toate cele 22 de tipuri de roviniete. În Slatina sunt abilitate să vândă rovinietele Oficiile 1 şi 2, la Caracal – Oficiul nr. 1. De asemenea, noile tipuri matcă-cupon se pot achiziţiona şi de la oficiile poştale din oraşele Balş, Corabia şi Scorniceşti“, a spus Tudoriţa Dan, responsabila de marketing şi vânzări din cadrul OJP Olt.

 

Diferenţiate prin culoare

 

Noile modele de roviniete sunt diferenţiate prin culoare, corespunzător perioadei de valabilitate, astfel: cele valabile o zi au culoarea roşie, cele de şapte zile – violet, cele de 30 de zile – verde, iar rovinietele de 12 luni – albastră. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a încheiat de curând o convenţie cu Poşta Română, prin care se precizează că la eliberarea noilor tipuri de roviniete nu se solicită documente suplimentare clienţilor. Spre deosebire de cele vechi, rovinietele matcă-cupon vor fi personalizate prin înscrierea pe cupon a numărului de înmatriculare a vehiculului şi prin perforarea pe matcă a perioadei de valabilitate (zi, lună şi an). Tariful de utilizare a drumurilor naţionale va fi plătit în lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României, valabil pentru ultima zi din luna anterioară plăţii, şi care este afişat în oficiile poştale. Rovinietele-ecuson achiziţionate anterior îşi menţin valabilitatea pe toată perioada pentru care au fost eliberate.

La oficiile poştale din Slatina, clienţii au început să se intereseze de noile tipuri de roviniete, însă până acum nu s-au înregistrat solicitări. Se aşteaptă însă ca, imediat ce populaţia va fi informată despre această posibilitate, vânzările să crească din ce în ce mai mult.

Rovinietele matcă-cupon au început să se vândă, de la 1 august, şi în benzinării. CNADNR a anunţat că până pe 30 iulie 2008 a repartizat 500.000 de roviniete matcă-cupon cu valabilitate de o zi, şapte zile şi 30 de zile. Potrivit companiei, acestea au fost distribuite către Petrom, OMV România Mineraloel, MOL Romania, Rompetrol Downstream SRL şi Speedy Driver. Aceşti distribuitori au început vânzarea rovinietelor matcă-cupon de pe 1 august. Cu toate acestea, la jumătatea lunii august, un sondaj la benzinăriile din Slatina a scos la iveală faptul că noile roviniete erau greu de găsit. Şoferii care au sperat că pot achiziţiona autocolantele de la orice staţie PECO au fost nevoiţi să alerge de la o benzinărie la alta pentru a putea circula legal pe drumurile naţionale.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS