8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDatornicii la bugetul local, executaţi silit

Datornicii la bugetul local, executaţi silit

Peste 700 de contribuabili au fost înştiinţaţi de Serviciul de impozite şi taxe al Primăriei Petroşani că au intrat în procedura de executare silită, din cauza datoriilor pe care le-au acumulat către bugetul local. Şefa Serviciului de impozite şi taxe, Ioana Mărgulescu, a declarat că datoriile totale însumează aproximativ 900.000 de lei, din care peste 500.000 sunt mai vechi de trei ani. „Am început procedurile de executare silită pentru 150 de persoane juridice şi 570 fizice“, a afirmat Mărgulescu.

Potrivit inspectorilor fiscali, la bugetul local mai sunt de încasat bani şi de la societăţile aflate în lichidare, însă, în aceste cazuri, din vânzarea bunurilor se recuperează mai întâi datoria către bugetul de stat, iar ce rămâne intră în conturile bugetelor locale.

Pe de altă parte, inspectorii fiscali se confruntă cu un val de amenzi pe care trebuie să le încaseze în urma sancţiunilor contravenţionale pe care le primesc locuitorii din Petroşani. „În medie, trimitem zilnic cam zece notificări persoanelor care au primit sancţiuni contravenţionale în urma unor abateri rutiere sau de altă natură, prin care le anunţam că s-a înregistrat datoria către bugetul local în Cartea Funciară“, a mai spus Mărgulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS