11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStagii de practică la Institutul European

Stagii de practică la Institutul European

Institutul European din România oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la universităţile din ţară şi din străinătate posibilitatea de a efectua stagii de practică în cadrul serviciilor instituţiei.

Selecţia stagiarilor are loc de două ori pe an, iar perioada stagiului de practică se stabileşte de comun acord cu stagiarul. La încheierea acesteia, stagiarul primeşte o adeverinţă de stagiu de practică în care sunt descrise pe scurt activităţile desfăşurate şi competenţele dobândite. Pentru această perioadă de stagii, tinerii nu vor primi bani.

Direcţia de Resurse şi Administraţie va desfăşura un proces de selecţie pentru stagiu, durata unuia fiind cuprinsă între 30 şi 45 de zile, începând cu 14 iulie 2008. Selecţia stagiarilor are trei etape eliminatorii: înregistrarea prin transmiterea formularului şi a CV-ului în format european până la 1 iulie, selecţia pe bază de dosar, care trebuie să cuprindă adeverinţa de student, masterand, doctorand, diploma de licenţă, în cazul masteranzilor sau doctoranzilor, şi o scrisoare de recomandare de la un profesor. Ultima probă este interviul. Cei care vor aplica pentru aceste stagii trebuie să fie studenţi, masteranzi sau doctoranzi ai unei facultăţi cu profil economic, trebuie să aibă cunoştinţe de operare pe calculator, să fie punctuali şi să respecte termenele şi standardele impuse, să aibă capacitatea de a lucra în echipă, de a analiza şi sintetiza. Pe parcursul stagiului vor ţine evidenţa primară şi vor verifica unele contracte şi extracte bancare.

Pentru detalii privind formularul şi CV-ul în format european, cei interesaţi pot consulta www.ier.ro, secţiunea Informaţii publice / Stagii de practică / Direcţia Resurse şi Administraţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS