3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPremii pentru tinerii jurnalişti ai anului 2007

Premii pentru tinerii jurnalişti ai anului 2007

Decernarea premiilor pentru „Tânărul Jurnalist al Anului 2007“ a avut loc joi seară, la hotelul Crowne Plaza din Capitală. La acest concurs – născut din dorinţa recunoaşterii publice şi a promovării tinerilor jurnalişti de talent – s-au înscris peste 150 de jurnalişti din toată ţara, producţiile lor fiind evaluate de un juriu specializat. Anul acesta, concursul a avut opt secţiuni.
Prima care a fost premiată în acest an a fost „Cultura“. Membrii juriului, Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu şi Mircea Vasilescu, au decis ca dintre cei trei nominalizaţi – Adina Rosetti (Time Out, Dilema Veche), Vlad Mixich (Gazeta de Sud) şi Ştefan Manasia (Tribuna) – cele mai bune articole înscrise au fost ale Adinei Rosetti, pentru deschidere culturală, densitatea scriiturii şi flerul în alegerea subiectelor.
Cea de-a doua secţiune care şi-a aflat câştigătorul a fost „Ştiinţă şi tehnologie“. Premiul i-a revenit lui Adrian Seceleanu de la Ziarul Financiar pentru cursivitate, capacitate de sinteză, consistenţă, actualitatea subiectelor şi atractivitatea titlurilor.
„Jurnalismul interactiv şi blogurile“ au avut-o câştigătoare pe Bety Blagu, de la hotnews.ro, iar la secţiunea „Actualitate internă/Reportaj“ au fost desemnaţi doi câştigători: Andrei Luca Popescu şi Andreea Archip.
În domeniul „Economiei, Afacerilor, Finanţelor şi al Băncilor“, calitatea previziunilor şi pertinenţa concluziilor i-au adus premiul lui Mihai Mitrică, iar Codruţ Constantinescu (Timpul şi Revista 22) a fost cel dintâi la secţiunea „Politica Externă şi Afacerile Europene“. Prima dintre cele două noi secţiuni, introduse din acest an, a fost „Mediu şi Ecologie“, unde câştigătoare a fost desemnată Ileana Ilie (Business Magazin), în timp ce ultima categorie, „Media şi publicitate“, nu a avut în acest an nici un câştigător.
A existat, de asemenea, şi un premiu special, acordat de Freedom House lui Alexandru Cristorian de la Academia Caţavencu pentru articolul „Parlamentul le plăteşte chiria în Bucureşti parlamentarilor care au casă în Bucureşti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS