21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii încing reţeaua de telefonie mobilă

Craiovenii încing reţeaua de telefonie mobilă

Cu toate că a apărut pe piaţă în decembrie 2005, reţeaua Cosmote este tot mai folosită de români. Tendinţa este urmată şi de doljeni. „Craiova este în Top 3 oraşe ca număr de utilizatori Cosmote. Ca minute vorbite la suta de locuitori, Doljul este în Top 10 judeţe“, a declarat Tereza Valcan, corporate affairs manager la Cosmote. Potrivit acesteia, în urma investiţiilor substanţiale în extinderea şi dezvoltarea reţelei GSM, 98% din populaţia judeţului Dolj beneficiază de acoperire. Valoarea investiţiilor în infrastructura din această zonă a depăşit 25 de milioane de euro. „Până la sfârşitul anului 2008, totalul investiţiilor în reţea pentru judeţul Dolj se va ridica la 29 de milioane de euro“, a adăugat Tereza Valcan. Banii vor fi investiţi atât în optimizarea reţelei, cât şi în extinderea la nivel de magazine.

 

Utilizatorii îşi vor putea folosi numărul în orice reţea

 

Până la sfârşitul lui 2008, clienţii companiei vor beneficia şi de o noutate pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă. „Va fi posibilă portabilitatea numerelor, ceea ce înseamnă că utilizatorii îşi vor putea muta numărul în orice altă reţea. Acest lucru va încuraja concurenţa, ceea ce e bine pentru consumatori“, au precizat reprezentanţii companiei.

În prezent, ponderea de utilizatori de servicii şi produse Cosmote o au tinerii între 16 şi 25 de ani. Pe segmentul de business, ponderea o au IMM-urile.

Din 2009, Cosmote va intra pe profit

În cei aproximativ doi ani de la lansarea companiei pe piaţă, nivelul investiţiilor a ajuns la 500 de milioane de euro. „Anul acesta ne aşteptăm să egalăm nivelul cheltuielilor cu cel al veniturilor, iar începând de anul viitor, sperăm să trecem pe profit“, a spus Tereza Valcan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU