21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriWissen Technologies, succes cu importurile

Wissen Technologies, succes cu importurile

Cele mai multe produse de calitate de pe piaţa din România sunt importate. Pentru a avea succes într-o afacere care se bazează pe importuri, este nevoie de mult mai mult decât de un contract exclusiv de distribuţie.

Wissen Techonologies este una dintre companiile specializate în importul, producerea şi distribuirea articolelor sanitare automate (pe bază de senzori), structurilor metalice (balustrade de inox) şi placărilor exterioare cu panouri compozite. „Am ales acest domeniu pentru că am văzut că e nevoie de aşa ceva. Am fost foarte mult în străinătate, la expoziţii, şi am venit cu tot ce înseamnă nou în piaţă“, a declarat Ovidiu Paşoi-Sîrbu, directorul Wissen Technologies.

 

„Am reuşit datorită clienţilor“

 

Firma şi-a început activitatea în 2003, cu o investiţie de aproximativ 50.000 de euro şi cu zece angajaţi. În prezent, are 50 de salariaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 300.000 de euro. Este distribuitor exclusiv de panouri compozite Alutile şi are colaborări cu firme din Bucureşti, Piteşti şi Craiova. „Am devenit unici importatori ai brandului după trei ani. A fost greu, dar am reuşit datorită clienţilor. Succesul porneşte de la clienţi – nu ai cerere, nu faci nimic“, a precizat Ovidiu Paşoi-Sîrbu, care a explicat că seriozitatea joacă un rol important, aşa că au fost întotdeauna corecţi cu clienţii şi au respectat termenele.

De asemenea, societatea a avut avantajul că se ocupă de distribuirea mai multor tipuri de produse, care „susţin“ firma în perioadele reci, când construcţiile sunt în „hibernare“. Un rol important l-a avut însă şi experienţa avută cu altă firmă, Intel-Pack, lansată în 1993 (îşi continuă activitatea şi în prezent), care se ocupă cu producţia de echipamente pentru ambalat şi cu prestări servicii de ambalare.

 

Publicitatea e sufletul succesului

 

Pentru a deveni cunoscuţi şi a avea succes, a fost însă nevoie de mai mult decât atât. „În domeniu, nu a fost concurenţă foarte mare. Pe zona Olteniei, suntem singurii importatori. În plus, am avut grijă să nu venim cu preţuri mari şi am făcut ivestiţii constante. Nu trebuie să fii lacom pentru a avea succes“ a spus directorul firmei. Alt atu a fost şi acela că oferă servicii complete – vânzare şi montare – şi garanţie la materiale şi la lucrările executate.

Totuşi, imaginea şi o bună promovare au fost elementele care au făcut diferenţa. „Fiecare domeniu de activitate are propriul site şi asta a contribuit la succesul afacerii, deoarece inspiră încredere. În plus, participăm la expoziţii – e un lucru esenţial şi contează cel puţin 50% în promovare“, a precizat Ovidiu Paşoi-Sîrbu.

Atât el, cât şi soţia sa, care se implică 100% în afacere, au avut în permanenţă în vedere faptul că imaginea contează. De aceea, sfatul pentru cei care vor să se lanseze într-o astfel de afacere este să nu uite de acest aspect. „Să respecte ceea ce înseamnă colaborare cu clienţii şi să investească în publicitate. 70-80% din succesul afacerii înseamnă imagine. Calitatea în piaţă înseamnă mult, dar, dacă nu ai publicitate, nu faci nimic“, a afirmat Paşoi-Sîrbu.

 

Cât de grea este o astfel de afacere?

 

Oricât de simplă ar părea o astfel de afacere la prima vedere, mai ales că domeniul contrucţiilor în Craiova şi Dolj este în plină dezvoltare, ea nu este lipsită de dificultăţi. „Greutăţile afacerii constau în găsirea angajaţilor potriviţi. Căutăm numai profesionişti. La noi există persoane cu pregătire, dar majoritatea vor să plece la muncă în srăinătate şi sunt mai greu de găsit“, a adăugat Paşoi-Sîrbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU