17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri70 de milioane de euro pentru infrastructura de afaceri

70 de milioane de euro pentru infrastructura de afaceri

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat weekendul trecut cererea deschisă de proiecte pentru Axa 4 a Programului Operaţional Regional (POR), privind sprijinirea mediului de afaceri regional şi local.
Este vorba despre domeniul de intervenţie 4.1 – Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală, şi domeniul 4.2 – Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi. Pentru primul domeniu de intervenţie sunt eligibile proiectele care vizează crearea, extinderea şi modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor. Pot solicita finanţare nerambursabilă autorităţile publice locale, camerele de comerţ, asociaţiile care reprezintă mediul de afaceri, precum şi societăţile comerciale sau cooperativele.
Valoarea totală a proiectelor poate fi cuprinsă între 1,7 şi 85 de milioane de lei. Alocarea financiară orientativă pe regiunea Oltenia, în perioada 2007 – 2013, este de 38,44 milioane de euro.
În ceea ce priveşte domeniul de intervenţie 4.2, sunt eligibile proiectele care implică reintroducerea siturilor industriale în circuitul economic, prin depoluare, curăţare şi reabilitare, pentru a putea fi transformate în structuri de sprijinire a afacerilor. Solicitanţii eligibili pentru acest domeniu sunt autorităţile publice locale. Valoarea indicativă alocată pe regiune este de 32,96 milioane de euro. Cererile de finanţare se primesc până la epuizarea fondurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII