3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUltimatum de la AVAS pentru Automobile Craiova

Ultimatum de la AVAS pentru Automobile Craiova

Colegiul Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a aprobat Nota referitoare la recuperarea ajutorului de stat de la Automobile Craiova SA, dispusă prin Decizia Comisiei Europene din 27 februarie, a anunţat ieri AVAS, printr-un comunicat de presă.
„AVAS a hotărât, în conformitate cu procedura internă de recuperare a ajutoarelor de stat, ca, în termen de cinci zile, să notifice societatea comercială Daewoo Automobile România SA, societatea comercială Automobile Craiova SA, Ford Motor Company şi Ford of Europe GmbH pentru recuperarea ajutorului de stat prin transmiterea Ordinului de recuperare şi a unei copii a Deciziei de recuperare emise de către CE“, se arată în comunicat.
De asemenea, în acesta se mai precizează că, în termen de zece zile de la primirea notificării şi a Ordinului de recuperare, beneficiarul ajutorului de stat urmează să transmită la AVAS acordul de rambursare a ajutorului de stat. Totodată, AVAS va informa CE, în termenele prevăzute în Decizia de recuperare asupra etapelor parcurse.
Colegiul Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a stabilit ca Automobile Craiova să înapoieze cele 27 de milioane de euro considerate ajutor de stat până la sfârşitul lunii iunie, a declarat ieri, pentru NewsIn, vicepreşedintele AVAS, Constantin Botez. Acesta nu a specificat dacă suma va fi rambursată în tranşe, însă a subliniat că forma în care banii vor fi plătiţi nu este importantă atâta timp cât aceştia vor fi recuperaţi în perioada corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU