12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriO nouă şansă de angajare pentru doljeni

O nouă şansă de angajare pentru doljeni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj va organiza mâine, între 9.00 şi 13.00, o nouă Bursă Generală a Locurilor de Muncă, aceasta adresându-vă tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv celor angajate care doresc să şi-l schimbe. Acţiunea se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. „Până la această dată (miercuri – n.r.), şi-au anunţat participarea 39 de firme, care vor pune la dispoziţia doljenilor în jur de 1.598 de locuri de muncă“, a declarat Eugen Mirea, şeful Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Craiova. Acesta a menţionat că până mâine este posibil ca oferta să se mai diversifice şi să-şi anunţe participarea şi alţi agenţi economici.

 

1.598 de locuri de muncă

 

1.518 (cam 95%) sunt destinate persoanelor cu studii medii şi muncitorilor calificaţi, 54 (3,37%) se adresează persoanelor cu studii superioare, iar 26 (aproximativ 1,62%) muncitorilor necalificaţi. „Sectoarele de activitate în care sunt oferite locuri de muncă sunt: construcţiile, industria constructoare de maşini, comerţul, prestările de servicii şi asigurările“, a explicat Eugen Mirea. Potrivit acestuia, pentru studii superioare, locurile disponibile sunt pentru specializările: inginer constructor, inginer instalaţii, inginer cadastrist, arhitect, economist, programator sau informatician.

 

Oferte pentru soldaţi voluntari

 

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii AJOFM Dolj, cele mai multe firme participante sunt din Craiova. La acestea se adaugă şi o societate din Constanţa, una din Vâlcea şi una care are reprezentanţă în Slatina. „Printre agenţii economici care şi-au anunţat participarea se găseşte şi Centrul Militar Zonal Dolj, care oferă 295 de locuri pentru soldaţi voluntari, şi o firmă de plasare de forţă de muncă în străinătate“, a precizat Eugen Mirea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS