10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGaură în bugetul consiliului judeţean

Gaură în bugetul consiliului judeţean

Autorităţile judeţene au anunţat ieri că societatea VERONA, care câştigase la licitaţie distribuţia produselor de panificaţie pe două dintre sectoarele puse la bătaie de Consiliul Judeţean Dolj, a renunţat la înţelegere.

„Pe 4 februarie, patronul ne-a anunţat că reziliază contractul din motive de boală. Ne-a spus că se află în imposibilitatea de a mai conduce firma, iar pe 5 şi 6 februarie ne-am aflat în negocieri cu celelalte societăţi, pentru preluarea celor două sectoare lăsate de VERONA. Din fericire pentru noi, când ne-au anunţat de rezilierea contractului era perioadă de vacanţă şi elevii nu au fost afectaţi“, a spus Cristian Ungureanu, şeful Serviciului de Achiziţii Publice din CJ Dolj.

Potrivit autorităţilor, societăţile care au preluat afacerea sunt ISIS, care distribuie în prezent cornuri pe celelalte sectoare puse la bătaie de CJ Dolj, şi PAN DYNAMIC.

Societăţile ISIS şi PAN DYNAMIC din Dolj au devenit astfel unice distribuitoare ale produselor de panificaţie pentru preşcolari şi elevii din clasele primare.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, motivul real al retragerii din afacerea de milioane de lei este preţul de dumping practicat de VERONA. Prioteasa a declarat ieri că Serviciul juridic din cadrul Consiliului Judeţean Dolj analizează în prezent posibilitatea ca administraţia judeţeană să recupereze pagubele produse de retragerea firmei. „A avut cel mai mic preţ din ţară şi acesta e motivul pentru care a renunţat. Nu puteau să facă faţă la un preţ atât de mic. Serviciul juridic are în acest moment sarcina de a analiza atent contractul, să vedem ce putem face pentru a recupera daunele. Trebuie acoperită diferenţa între oferta VERONA şi preţul oferit acum de cei cu care am negociat, care e mult mai mare“, a spus Prioteasa.

Specialiştii din cadrul CJ au precizat că, în timp ce preţul oferit de VERONA varia între 0,20 şi 0,21 lei pe produsul de panificaţie livrat, ISIS şi PAN DYNAMIC au preluat distribuţia la un preţ de 0,3171-0,3177 lei rezultat în urma negocierii, diferenţa urmând să fie recuperată, în măsura posibilităţilor, de la firma care s-a retras.

Autorităţile judeţene au declarat ieri că ambele societăţi care au preluat afacerea firmei VERONA sunt în acelaşi timp câştigătoarele negocierii directe pentru asigurarea programului „Cornul şi laptele“ la clasele V-VIII.

De precizat este faptul că firma VERONA a intrat în atenţia autorităţilor anul trecut, când GdS a semnalat faptul că produsele distribuite de firma craioveană copiilor din Dolj nu erau etichetate. La momentul respectiv, firma a fost amendată de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor pentru neregulile găsite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS