10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDAEWOO, privatizare prelungită

DAEWOO, privatizare prelungită

Valabilitatea contractului de privatizare a societăţii Automobile Craiova cu compania Ford s-a prelungit cu 45 de zile, până pe 14 martie, a anunţat ieri Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Şefii celor două echipe de negociere a contractului de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vlădescu şi Teodor Atanasiu, respectiv Lyle Watters, au semnat actul adiţional de prelungire a acestuia cu 45 de zile, precizează AVAS. Până pe 14 martie 2008, reprezentanţii AVAS speră să primească răspunsul de la Comisia Europeană. „În conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare acţiuni, încheiat între Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi compania Ford Motor, pe 31 ianuarie 2008 expira termenul de valabilitate al acestuia. Părţile îşi exprimă speranţa ca până la sfârşitul lunii februarie să primească răspunsul Comisiei Europene cu privire la tranzacţia pentru Automobile Craiova. Până la primirea acestui răspuns, Comisia de privatizare şi reprezentanţii Ford vor continua procedurile preliminare necesare intrării în vigoare a contractului de privatizare“, precizează AVAS într-un comunicat.
Comisia Europeană a decis, în prima decadă din octombrie 2007, investigarea unei posibile acordări de ajutoare de stat guvernamentale, în cazul privatizării Daewoo Craiova, fără notificarea Bruxellesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU