17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri400 de milioane, bugetul pe 2008

400 de milioane, bugetul pe 2008

Craiova are de consumat în acest an, conform „primei strigări“, aproape 4.000 de miliarde de lei vechi. Deşi pare impresionantă, suma acoperă cam jumătate din nevoile oraşului.

 

Bugetul Craiovei este aproape de forma finală. Documentele şi estimările arată că el s-ar ridica la 400 de milioane de lei, adică 4.000 de miliarde de lei vechi, cum le place oficialilor să-l exprime, ca să aibă un impact mai mare asupra contribuabilului. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a oprit ieri asupra câtorva sertare din seiful Băniei. „Am propus alocarea a 500 de miliarde de lei vechi pentru străzi, iar alte 50 de miliarde de lei vechi sunt puse în joc la licitaţia pentru întreţinere şi plombare din februarie. Aceste sume nu sunt bătute în cuie fiindcă numai consilierii locali decid prin vot forma finală a bugetului. Sunt «prima strigare». Noi contăm în total pe 4.000 de miliarde, sumă care, după toate rectificările, poate ajunge la peste 5.000 de miliarde de lei vechi spre sfârşitul anului“, a declarat Solomon. El a mai spus că pentru întreţinerea zonelor verzi a creionat o tranşă de 120 de miliarde de lei vechi, plus alte 30 de miliarde pentru achiziţionarea de ustensile necesare gestionării domeniului public. „Regia de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ este vai de ea! E înapoiată, n-are utilaje. Şi-au bătut joc de ea. Trebuie ajutată să lucreze“, a mai spus primarul. Poliţia Comunitară este altă unitate din subordinea municipalităţii trecută pe lista subvenţionaţilor în 2008. Potrivit primarului, peste 120 de miliarde ar putea ajunge în conturile Poliţiei Comunitare, care are de gând să-şi îngroaşe rândurile cu 80 de agenţi.

Dezbatere publică

Oficializarea bugetului este prevăzută la sfârşitul săptămânii viitoare, într-o şedinţă extraordinară a consiliului local municipal. Până atunci însă, structura bugetului pe 2008 va fi supusă dezbaterii publice luni după-amiază, de la ora 16.00, la sediul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU