6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPorsche 911 GT3 Cup de 420 CP

Porsche 911 GT3 Cup de 420 CP

Noul Porsche 911 GT3 Cup va intra în sezonul motorsport 2008 cu o putere a motorului crescută la 420 CP, concurând în Supercupa Porsche Mobil 1, precum şi în competiţiile naţionale Porsche Carerra şi GT3 Cup, informează pagina de internet www.informatiiauto.ro. 265 de unităţi ale modelului de curse vor fi dezvoltate la Departamentul special de curse de la Weissach şi vor fi asamblate pe linia de producţie din Stuttgart-Zuffenhausen, marcând un nou record pentru o maşină din această categorie. Cea mai importantă modificare în comparaţie cu modelul de anul trecut este designul părţii din spate, care este asemănător cu cel al modelului de serie. Guri speciale de aer asigură o mai bună disipare a căldurii în partea din spate. Motorul boxer cu şase cilindri de 3.6 litri dezvoltat în Weissach este, de asemenea, bazat pe versiunea de stradă a modelului GT3 şi dezvoltă o putere maximă de 420 CP, cu 20 CP mai mult decât modelul anterior. Cutia de viteze secvenţială cu şase trepte foloseşte un sistem de întrerupere automată a puterii motorului pentru a permite schimbări de treaptă fără decuplarea ambreiajului. Transmisia a fost optimizată, iar etajarea cutiei a fost modificată pentru a face faţă noilor caracteristici ale motorului. Cântărind 1.150 kg în versiunea de circuit, noul Porsche 91 1 GT3 Cup are un raport putere/ greutate de 2,7 kg / CP.

Cele 26 de unităţi ce vor fi construite pentru Supercupa Porsche Mobil 1 folosesc un sistem de evacuare special, ce emite un sunet foarte apropiat de cel al monoposturilor de Formula 1, precum şi frâne PCCB (Porsche Ceramic Composit Brakes) ca dotări exclusive. Comparate cu frânele clasice, discurile ceramice PCCB reduc greutatea cu 20 kg şi sunt un etalon în ceea ce priveşte răspunsul, rezistenţa la fading şi rezistenţa la uzură. Modelele ce vor concura în Carrera Cup vor folosi un sistem de evacuare modificat şi discuri de frână de oţel.

Departamentul Porsche Racing din Weissach este responsabil de reglarea şi întreţinerea modelelor 911 GT3 Cup. Livrările vor fi făcute direct de la Weissach, în funcţie de ţara de destinaţie. În timp ce modelele destinate Cupei Carrera din Noua Zeelandă au plecat deja, livrările pentru Supercupa Porsche Mobil 1 şi Carrera Cup Germania sunt prevăzute pentru luna martie 2008.

www.informatiiauto.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU