3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlungaţi tentaţia demisiei!

Alungaţi tentaţia demisiei!

După lungi căutări, aţi găsit în sfârşit un loc de muncă, dar atmosfera din firmă, colegii nu sunt aşa cum v-aţi imaginat? Vă simţiţi stingher, ignorat şi aveţi impresia că nu veţi reuşi niciodată să vă impuneţi punctul de vedere, să vă faceţi remarcat? Site-ul www.careerexperts.ro vă spune cum să treceţi peste statutul de proaspăt angajat.

Oamenii cu state vechi în câmpul muncii sau tinerii la început de carieră se confruntă cu aceleaşi probleme atunci când intră pentru prima dată într-o companie. Atmosfera este de cele mai multe ori sufocantă, colegii care îi privesc cu neîncredre pe noii veniţi şi care refuză orice dialog, ochii şefilor aţintiţi asupra lor, aşteptând ca noul angajat să demonstreze ce poate, tensiunea şi stresul care îl cuprind pe novice de când intră în firmă şi până pleacă. Toate aceste lucruri sunt cunoscute noilor angajaţi, care, dacă reuşesc să le depăşească, se pot integra cu succes într-o colectiv care pare la prima vedere neprimitor. De aceea, înainte de a lua decizia radicală de a vă schimba din nou locul de muncă, site-ul www.careerexperts.ro vă propune să ţineţi cont de câteva aspecte. Fiecare proaspăt angajat poate să aibă impresia, în primele luni de lucru, că nu are nici o şansă în compania respectivă, că toate interviurile, testările la care a fost supus au fost în zadar şi să îl frământe întrebarea „de ce m-au mai angajat?“. Dacă puneţi în balanţă şi faptul că mai aveţi şi alte oferte, atunci începeţi să vă pregătiţi plecarea din cadrul firmei. Dar, înainte de a vă scrie demisia, încercaţi să găsiţi răspunsul la o serie de întrebări care vă vor ajuta să vă înţelegeţi atât propriile reacţii legate de noul job, cât şi pe cele ale colectivului legate de prezenţa dumneavoastră în companie.

Întrebări înainte de demisie

Prima întrebare la care ar trebui să răspundeţi este de ce aţi plecat de la ultimul loc de muncă. După ce aţi lămurit această problemă, întrebaţi-vă ce speraţi să găsiţi la noul loc de muncă şi dacă problemele pe care le întâmpinaţi aici le-aţi avut şi la fostul loc de muncă. Dacă problemele coincid, atunci trebuie să vă întrebaţi ce responsabilitate aveţi dumneavoastră dacă problemele vechi se regăsesc şi la noul loc de muncă. Ce puteţi face ca să schimbaţi atmosfera de la birou într-una care să vă placă şi la ce sunteţi dispuşi să renunţaţi ca să ajutaţi la crearea atmosferei dorite? Dacă totuşi vreţi să schimbaţi locul de muncă, ce veţi face pentru a vă asigura că nu veţi ajunge într-o companie unde găsiţi aceleaşi probleme? În plus, cum precesul de angajare va dura câteva luni, cum veţi proceda ca să nu rămâneţi fără activitate şi fără resurse în timpul căutării? Un job mai scurt de doi ani nu este considerat o experienţă semnificativă şi acest lucru poate fi un obstacol. Ce veţi face în cazul în care nu ştiţi să vă prezentaţi, nu aveţi o reţea bună de cunoştinţe şi vă daţi demisia fără să aveţi contractul semnat cu noua companie?

Încercaţi să vă integraţi în colectiv

Fiecare nou angajat trebuie să înţeleagă că soluţia nu este să părăsească un loc de muncă numai pentru că nu îi place atmosfera sau colegii. Trebuie să încerce să se adapteze mediului. În loc de întrebarea „cum ar trebui să se schimbe colegii şi atmosfera pentru a-mi fi pe plac mie“, ar trebui să vă gândiţi cum puteţi contribui dumneavoastră la buna dispoziţie şi buna colaborare cu ceilalţi. Dumneavoastră trebuie să vă adaptaţi, şi nu colegii sau compania, iar dacă veţi reuşi să treceţi peste primele luni şi să vă integraţi în colectiv, veţi găsi şi motivaţii, veţi începe să comunicaţi cu colegii, să îi ajutaţi, să vă îmbunătăţiţi activitatea şi să scăpaţi de ochii şefilor. În scurt timp, vi se va confirma valoarea la locul de muncă, vi se vor recunoaşte meritele personale şi veţi avea parte de atmosfera de lucru pe care o doreaţi la început.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII