6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAngajatorii comunică electronic

Angajatorii comunică electronic

CV-uri prin e-mail sau prin poştă, completate cronologic sau nu, pe una sau pe mai multe pagini. Fiecare angajator are preferinţele lui atunci când solicită candidaţilor CV-uri. Site-ul www.ejobs.ro vă prezintă câteva din regulile de care angajatorii ţin cont.

O primă regulă este că angajatorii vor să primească CV-urile prin e-mail. Cele mai multe CV-uri prin e-mail le trimit candidaţii către companiile care nu au oferte de joburi. Dacă doriţi să vă înscrieţi la un anumit job, cel mai bine este să trimiteţi CV-ul urmând instrucţiunile din anunţul pentru postul respectiv.

Majoritatea angajatorilor preferă CV-urile care prezintă experienţa profesională de la cel mai recent job până la primul, care trebuie completate în ordine invers cronologică. Dacă nu doriţi să vă dezvăluiţi vârsta, site-ul www.ejobs.ro vă recomandă să împărţiţi secţiunea „Experienţă profesională“ în două categorii- experienţa relevantă, unde este indicat să treceţi doar experienţa şi realizările care au legătură cu jobul pentru care aţi aplicat, şi istoricul locurilor de muncă, unde trebuie trecute datele de angajare, titlurile joburilor, numele şi adresele angajatorilor.

CV-urile on line, puse la dosar

Mai mult de jumătate dintre angajatori consideră că CV-ul poate avea mai mult de o pagină, dacă experienţa profesională este mai complexă. Deci un CV de două pagini nu vă diminuează şansele de a fi chemat la interviu dacă experienţa dumneavoastră este relevantă şi merită să fie trecută în CV. Angajatorii sunt de părere că lungimea CV-ului trebuie să reflecte experienţa candidatului.

Foarte multe persoane care doresc să se angajeze trimit CV-uri la firme fără să facă referinţă la un job anume. Chiar dacă în perioada respectivă nu fac angajări, firmele păstrează CV-urile care le interesează în bazele de date ale firmelor. Sunt şi angajatori care şterg CV-urile de care nu au nevoie. Înscrierea on line este cea mai bună cale de exprimare a interesului de a lucra pentru o companie, chiar dacă aceasta nu este într-o perioadă în care face angajări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS